Printre Picaturi
  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Poeziile mele
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact

Printre Picaturi

  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Poeziile mele
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact
Alte Retete

Tort de pere si ciocolata

written by Steluta Stanica Munteanu 30 January, 2014
Tort de pere si ciocolata


Tort de pere si ciocolata

Ingrediente
Biscuiti: 100 gr
Unt: 170 gr
Ciocolata pentru topit: 200 gr
Faina: 200 gr
Praf de copt: ½ plic
Pere: 7 (aprox. 700 gr)
Oua: 4
Vin alb: 350 gr
Zahar: 100 gr

Preparare

Curatati perele de coaja (1), taiati-le in patru, curatati semintele si partea dura de pe mijloc (2) apoi asezati bucatile intr-o cratita. 
Turnati peste acestea vin alb si lasati la marinat cel putin 20 minute (3).  Puneti cratita pe foc mic si lasati pana ce lichidul se va evapora complet (4).
 

Intre timp, taiati ciocolata fondanta (5), puneti-o la topit: cel mai bine se topeste ciocolata in aburi (bain marie). Iti trebuie doua vase: unul mai mare, in care vei pune apa la incalzit, si unul mai mic, pe care il vei pune deasupra celuilalt, in care vei pune bucatelele de ciocolata.Vasul cu ciocolata il vei pune deasupra celuilalt, dar ai grija sa nu-l pui in apa, ciocolata trebuie sa se topeasca in aburul produs de apa care fierbe, daca nu, se va transforma in serbet.
Adaugati 100 gr de unt taiat bucatele (6) si amestecati pana totul devine o crema fina. Luati de pe foc si lasati la racit.
 
 
 
Mixati restul de unt cu 50 gr de zahar si cu galbenusurile, pana obtineti o crema omogena (7), apoi adaugati crema de ciocolata care intre timp s-a racit (8). Varsati compozitia obtinuta intr-un vas incapator (9).
 
 
 

Peste compozitie se adauga biscuitii amaretti sfaramati (10), faina si praful de copt (11).

Bateti albusurile spuma, incorporati in acestea restul de zahar si continuati sa mixati pentru alte cateva secunde. Incorporati delicat (cu o lingura) albusurile in compozitia de ciocolata si amaretti (12).

 
 
 
 
   
Impartiti compozitia in doua, prima parte o varsati intr-o tava rotunda tapetata cu unt si faina (13), de diametru 22-23 cm, acoperiti crema cu pere (14-15) si reacoperiti cu restul de crema (16-17). 

 
 
 
 
 
 

Puneti in cuptor preincalzit la 180o pentru 40 minute. Cand este gata, lasati tortul 10 minute in tava pentru a se raci si pentru a nu se lasa. Dupa ce se scate din tava (18) se pulverizeaza cu zahar pudra si se serveste.
 
 
 
 
 
 

  Va urez pofta buna!

ciocolata topitatorttort cu peretort de ciocolata cu peretort de peretort de pere si ciocolata
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Steluta Stanica Munteanu

previous post
Sos Bechamel
next post
Kaiserschmarrn

You may also like

Ziua 45 a dietei Rina, ziua de vitamine

17 July, 2014

Tarta cu crema pasticcera – tarta cu fructe

27 March, 2013

Papanasi

13 August, 2012

Prajitura inteligenta

10 January, 2013

Bagheta cu mozzarella si masline

31 May, 2013

Jacobs te trimite din nou in vacanta, sau...

19 February, 2016

CAPITOLUL V – METODA – 2

4 February, 2015

Tocanita de legume cu carne de porc

11 July, 2014

Cartofi taranesti cu kaiser si cascaval

6 June, 2014

CAPITOLUL V – METODA – 10

12 February, 2015

Leave a Comment Cancel Reply

Facebook

 

aboneaza-te la noutati

Ultimele Articole

  • „Si-a trait traiul, si-a mancat malaiul”

    9 September, 2023
  • De ce nu reacționăm?

    7 July, 2023
  • Nu o sa uit niciodata

    2 June, 2023
  • Ce poveste ai scrie

    22 April, 2023
  • Gatind cu mama mea – Drob

    14 April, 2023
  • Rapita #printrepicaturi
  • Comana
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai #printrepicaturi
  • Comana
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Comana #printrepicaturi

About Me

banner
Sunt o persoana complicata si simpla in acelasi timp. Cu foarte multe lucruri de facut si prea putin timp in care sa le fac, Imi plac piscile si calatoriile si il iubesc pe Mos Craciun. Pe sotul meu si mai mult. Imi place sa citesc si sa scriu. Sper ca si in zilele noastre dar si peste cateva sute sau mii de ani, cineva sa gaseasca blogul meu printre nenumaratele cai ale internetului si sa zambeasca, placandu-i ceea ce citeste. Imi pare bine de cunostinta!

Popular Posts

  • 1

    Model de plângere: Cruzime față de animale

    26 November, 2019
  • 2

    Salata de castravete amar cu mar si lamaie, ideala pentru inima si pancreas

    6 March, 2020
  • 3

    Retete cu mama mea – Ciorba de bureti

    9 May, 2013

Aboneaza-te la Noutati

Social Media

Facebook Instagram Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Snapchat

@2016 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top