Kaiserschmarrn
Cantitati pentru 1-2 persoane:
3 oua
3 linguri cu varf de faina
o cana cu lapte ( 200 ml )
o priza de sare
o “nuca” de unt
stafide
zahar pudra
Batem ouale cu mixerul pana devin spumoase.
Adaugam faina in ploaie, amestecand cu telul pana rezulta un aluat omogen, peste care adaugam laptele, continuand sa amestecam, si apoi sarea. Va rezulta un aluat asemanator celui de clatite… poate putin mai gros.
Punem untul intr-o tigaie antiaderenta, iar cand este topit, turnam aluatul. Esential este sa lasam focul mic. Punem un capac. Nu amestecam!
Cand incep sa se ridice marginile de la aluat, il intoarcem ca pe o clatita cu o paleta de bucatarie. Mai punem capacul pentru 1-2 minute.
Dupa aceasta operatie, nu mai avem nevoie de capac, asa ca il indepartam, si taiem compozitia in tigaie ( teoretic cu o furculita, practic daca folositi o tigaie antiaderenta cu un instrument care nu zgarie teflonul ), prin rupere.
Lasand inca tigaia pe foc, adaugam zaharul pudra si stafidele … si mai tinem inca jumatate de minut, pana se caramelizeaza putin zaharul … si … gata. Dupa ce il punem in farfurie, putem sa adaugam putin zahar pudra pentru aspect.
Se serveste impreuna cu mere pasate, gem de prune sau fructe de padure … si tot ca si o recomandare ( pentru adulti )… un paharel de Marsala dry… ar merge de minune !
Va doresc pofta buna!