Am fost in Bulgaria si am mancat un ardei copt cu branza de oaie, bun de te lingi pe degete. Am hotarat sa fac si acasa, evident ca nu am gasit reteta, am mers din ce tineam minte ca am mancat. Nu, nu am gasit nici pe net.
A iesit mega bun, parca nu la fel ca acolo, dar bun.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- Ardei capia , eu am cumparat 6 buc de la Kaufland, imi plac f mult, cred ca au fost cam dulci in combinatia asta, dar depinde si de cum va plac voua.
- 1 ceapa si jumatate, luasem doua dar mi s-a parut cam mult si nu am pus-o toata
- branza de oaie veche, puneti dupa gust
- 1 legatura de patrunjel
- capere, nu e musai, insa noua ni s-a parut ca erau cand am mancat reteta originala si am pus si eu
- ulei de masline
Mod de preparare:
Am copt ardeiul la cuptor intr-o tava unsa cu ulei, apoi l-am scos intr-un vas, am pua sare peste el si capac ( ca sa il decojim mai repede. Mama s-a ocupat de partea asta).
Am taiat ceapa julienne, am taiat si patrunjelul, am spalat si am zdrobit branza. Dupa ce s-a racit ardeiul, l-am curatat, am scos semintele si l-am taiat feliute.
L-am pus intr-un castron, apoi peste el am pus branza, ceapa, ulei si patrunjel. Nu am mai pus sare. Am amestecat bine, am mai potrivit cu branza si am mancat pe nerasuflate.
Sugestii primite dupa ce s-a mancat pe nerasuflate: ar fi fost bine ca ceapa sa fie taiata mai mic si ardeiul nu fasii, ci tot asa, bucatele mai mici. Deci puteti taia ardeiul si ceapa cum va place sau cum puteti manca in functie de varsta si calitatea dintilor din dotare 🙂 . Nu recomand schimbarea branzei de oaie cu alt tip de branza, de vaca sau altceva, gustul se va schimba radical.
Super poze, iar gustul de o mie de ori mai bun.
Pofta buna!