Piure de mazare verde
Ingrediente:
Mazare verde congelata 450 g
Ulei de floarea soarelui 2 linguri
Unt 25 g
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
Sare
Piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, puneti untul si uleiul, lasati sa se incalzeasca bine.
Pentru varianta de post, nu mai puneti unt. Caliti usturoiul si cand e rumenit bine, il scoateti. Pastrati capatanile de usturoi calite, alaturi, pe o farfuriuta.
Caliti apoi, ceapa taiata marunt, omiteti untul ( daca tineti post).
Adaugati mazarea congelata, amestecati bine si lasati sa se caleasca la foc mediu 15-20 minute, pana se dezgheata si fierbe bine.
Potriviti de sare si piper si stingeti focul.
Pasati bine mazarea cu robotul sau blenderul.
O puteti servi rece sau calda, simpla sau ca si garnitura.
Cand a fost gata, eu am pus piureul de mazare in pahare de plastic ( ca sa o pot scoate mai usor ) si l-am lasat un pic sa se aseze.
Apoi am rasturant paharul, obtinand o forma draguta pentru piure, iar deasupra am adaugat cateii de usturoi caliti, pe care ii pastrasem.
Noi am mancat-o ca si garnitura alaturi de o friptura de pui la cuptor.
A iesit foarte, foarte buna.
Pofta buna!