Cornulete cu rahat
sau cu gem sau cu marmelada 🙂
Ingrediente:
1 kg untura
1 kg bere
1 sticluta rom
1 cub de drojdie
faina cat cuprinde
rahat, gem sau marmelada
1 lingurita de sare
zahar pudra
Se framanta faina cu untura, berea, drojdia ( dizolvata cu putina apa ) si sarea, pana se face coca mai tare, ca de paine, ca sa o poti intinde ( sa nu se lipeasca de degete ).
Taiem rahatul bucatele. Impartiti aluatul in 4 parti egale. Intindem aluatul pe masa de lucru si il taiem rombulete, triunghiuri sau patratele, cum ne e mai usor.
Punem bucatelele de rahat, sau gem ( nu multa sa nu iasa afara cand rulati ), sau marmelada, in fiecare triunghi, rulam sa ia forma cornuletului 🙂 si le asezam in tava.
Noi nu mai tapetam tava cu nimic, deoarece are compozitia untura si nu se lipesc.
Se baga la cuptor circa 20 min, pana se rumenesc, se scot si se scufunda in zahar pudra.
Reteta de la mama.
Pofta buna!