Printre Picaturi
  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Politica
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact

Printre Picaturi

  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Politica
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact
Alte Retete

Saratele cu branza

written by Steluta Stanica Munteanu 9 January, 2013
Saratele cu branza

Saratele cu branza


Ingrediente:
1 kg faina
450-500 g untura
1/5 branza telemea
2 oua
½ cub drojdie
Sare
Un iaurt mic
Cascaval 100-150 g
Preparare:
Se amesteca faina, cu untura, cu branza frecata cu ou ( branza se amesteca separat cu unul din oua si dupa aceea se adauga la amestecul general), un praf de sare, paharul de iaurt si drojdie ( drojdia dizolvata in apa ). Se framanta bine tot amestecul de mai sus, apoi se intinde cu ajutorul unui facalet si se unge cu untura.
Se impatureste in 4 si se baga la frigider 2- 3 ore ( noi l – am facut seara si am facut saratelele a doua zi dimineata ). 

Se scoate aluatul din frigider, se intinde din nou, se unge cu ou ( al doilea ou ), se rade cascaval pe deasupra, se taie in fasii, si se baga la cuptor. 
Se tine la cuptor 15-20 min in functie de cuptor ( trebuie sa se rumeneasca pe deasupra ) .
 Spor la gatit!

Reteta preluata de la mama mea si fetele din gasca ei 🙂
PS: multa lumea foloseste si chimen, noua nu ne place si de aceea nu l-am adaugat la reteta.

Pofta buna!

cum se fac saratelelereteta pentru saratelereteta saratelesaratelesaratele cu branzasaratele cu branza si cascaval
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Steluta Stanica Munteanu

previous post
Biscuiti de casa
next post
Prajitura inteligenta

You may also like

Paste cu sos de rosii si kaiser

6 June, 2014

CAPITOLUL VIII – HIPERCOLESTEROLUL: BOLILE CARDIO-VASCULARE ŞI DIETETICA

21 February, 2015

Tort de pere si ciocolata

30 January, 2014

Ziua 7 sau ziua carbohidratilor, a dietei Rina

9 June, 2014

CAPITOLUL V – METODA – 1

3 February, 2015

Bagheta umpluta

30 September, 2013

Saptamana 12 – penultima saptamana cu Caroli

29 January, 2015

File de crap la cuptor

5 January, 2016

Va asteptam la targul cadourilor de Craciun de...

25 November, 2013

Aperitive – Frigarui cu rosii cherry si miez...

31 January, 2013

2 comments

Lacramioara 10 January, 2013 - 14:22

La bunica (in Ardeal) aluatul se impatureste de 4 ori,adica asa cum ai facut tu, sa il intinzi, sa il ungi cu untura apoi sa il impaturesti, ei fac operatiunea asta de 4 ori, si mereu impaturesc in aceeasi ordine. Un aluat de acest fel, aluat fraged, la bunica stiu ca se foloseste si pt cornulete, daca e dulce, sau pentru pateuri.

Reply
Steluta 10 January, 2013 - 14:39

Da, si asta tot pe principiul asta e facut. Te pup.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Facebook

 

aboneaza-te la noutati

Ultimele Articole

  • Supă cremă de usturoi

    15 February, 2025
  • Ardei copt cu branza de oaie veche

    7 February, 2025
  • Mănăstirea Plumbuita – București

    7 January, 2025
  • Unde mâncăm ceva bun în Ploiești

    6 January, 2025
  • Mica inimioara

    21 July, 2024

About Me

banner
Sunt o persoana complicata si simpla in acelasi timp. Cu foarte multe lucruri de facut si prea putin timp in care sa le fac, Imi plac piscile si calatoriile si il iubesc pe Mos Craciun. Pe sotul meu si mai mult. Imi place sa citesc si sa scriu. Sper ca si in zilele noastre dar si peste cateva sute sau mii de ani, cineva sa gaseasca blogul meu printre nenumaratele cai ale internetului si sa zambeasca, placandu-i ceea ce citeste. Imi pare bine de cunostinta!

Popular Posts

  • 1

    Model de plângere: Cruzime față de animale

    26 November, 2019
  • 2

    Salata de castravete amar cu mar si lamaie, ideala pentru inima si pancreas

    6 March, 2020
  • 3

    Retete cu mama mea – Ciorba de bureti

    9 May, 2013

Aboneaza-te la Noutati

Social Media

Facebook Instagram Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Snapchat

@2016 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top