Printre Picaturi
  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Politica
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact

Printre Picaturi

  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Politica
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact
Feluri de bazaGatind cu mama mea

Spanac cu smantana si parmezan

written by Steluta oauzor 25 January, 2019
Spanac cu smantana si parmezan

O bunatate maxima si asta vine din partea mea, eu traind pe principiul : “nici o masa fara carne”.
Buun, iata ca mama, a facut o bunatate in seara de Ajun, cand noi in general murim de foame cu casa plina de mancare, pentru ca nu gustam nimic traditional, pana in ziua de Craciun. A vazut ea la tv si a facut repede niste … spanac. Daca va vine sa credeti, cu smantana, parmezan etc. Mai oameni buni, am zis ca murim de placere mancand.
Acum, am tras noi o fuga pana la piata la Obor sa luam niste miere si era piata plina de spanac si praz. Evident ca am luat si una si alta, si am mai facut o data reteta minune. De data asta si eu impreuna cu mama, ca sa vad exact ce face si sa vedem daca ne-a placut asa de tare de Craciun spanacul asta, de foame sau chiar este bun.

 
Si am reconfirmat: este super bun. Hai sa va spun cum se face, este super simplu.
Ingrediente:
Spanac congelat sau proaspat. Va recomand proaspat, este piata pliiina si nu se compara. Noua, asta de acum din ianuarie, facut proaspat, ni s-a parut si mai bun decat cel congelat de la Craciun.
Ceapa, o ceapa mica sau doua micute maxim.
Smantana, cum va palce voua, eu va recomand mai grasa, sa nu aiba gustul ala acru. Combinata cu spanac merge si mai grasa.
Parmezan sau orice alba branza dura. Cred ca reteta initiala, cea pe care o vazuse mama la tv era cu cheddar, dar noi am avut in casa parmezan si asta am folosit.
Branza de burduf. Prima data nu am folosit, dar acum, avand in casa, am pus si din asta.
Mod de preparare:
Am pus la calit in foarte putin ulei, o ceapa micuta. Spanacul, l-am spalat bine, bine si l-am adaugat pe foc peste ceapa, am presarat si putina sare si l-am amestecat.
Am adaugat peste spanac, smantana si le-am mai lasat pe foc pana s-au omogenizat ele bine, pana s-au legat frumos.





Cand s-au omogenizat, s-au legat bine, le dati jos de pe foc si le puneti intr-un vas pentru cuptor. Am uitat sa va spun ca, inainte de asta cu 2-3 minute, este bine sa dati drumul la cuptor sa fie incalzit.
Radeti parmezanul pe deasupra si puneti mai mult un pic, sa se rumeneasca si sa se lege bine stratul de deasupra cat sta la cuptor. Deoarece noi am avut in casa, am pus peste parmezanul ras si cateva cuburi de branza de burduf. Cred ca si asta a determinat gustul foarte bun.  Dupa asta, bagati tava la cuptor pentru circa 20 de minute.




Dupa 20 de minute, cand se rumeneste, opriti cuptorul si lasati 5 minute tava in interior. Apoi scoateti si serviti.  Este o nebunie.  Simplu, repede si bun. Daca vreti, ii puteti adauga si niste usturoi, branza mai multa sau mai putina, dupa gust.



Va doresc pofta buna!

ceva bunprintre picaturispanacspanac cu smantana la cuptorspanac cu smantana si branza
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Steluta oauzor

previous post
Pisicutele mananca peste
next post
Castrare gratuita pisici

You may also like

Hamburger facut in casa

12 October, 2018

Gatind cu mama mea – Drob

14 April, 2023

Tocanita de ceapa

20 October, 2018

Hamburgeri facuti de mama

19 October, 2018

Ardei copt cu branza de oaie veche

7 February, 2025

Leave a Comment Cancel Reply

Facebook

 

aboneaza-te la noutati

Ultimele Articole

  • Supă cremă de usturoi

    15 February, 2025
  • Ardei copt cu branza de oaie veche

    7 February, 2025
  • Mănăstirea Plumbuita – București

    7 January, 2025
  • Unde mâncăm ceva bun în Ploiești

    6 January, 2025
  • Mica inimioara

    21 July, 2024

About Me

banner
Sunt o persoana complicata si simpla in acelasi timp. Cu foarte multe lucruri de facut si prea putin timp in care sa le fac, Imi plac piscile si calatoriile si il iubesc pe Mos Craciun. Pe sotul meu si mai mult. Imi place sa citesc si sa scriu. Sper ca si in zilele noastre dar si peste cateva sute sau mii de ani, cineva sa gaseasca blogul meu printre nenumaratele cai ale internetului si sa zambeasca, placandu-i ceea ce citeste. Imi pare bine de cunostinta!

Popular Posts

  • 1

    Model de plângere: Cruzime față de animale

    26 November, 2019
  • 2

    Salata de castravete amar cu mar si lamaie, ideala pentru inima si pancreas

    6 March, 2020
  • 3

    Retete cu mama mea – Ciorba de bureti

    9 May, 2013

Aboneaza-te la Noutati

Social Media

Facebook Instagram Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Snapchat

@2016 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top