O bunatate maxima si asta vine din partea mea, eu traind pe principiul : “nici o masa fara carne”.
Buun, iata ca mama, a facut o bunatate in seara de Ajun, cand noi in general murim de foame cu casa plina de mancare, pentru ca nu gustam nimic traditional, pana in ziua de Craciun. A vazut ea la tv si a facut repede niste … spanac. Daca va vine sa credeti, cu smantana, parmezan etc. Mai oameni buni, am zis ca murim de placere mancand.
Acum, am tras noi o fuga pana la piata la Obor sa luam niste miere si era piata plina de spanac si praz. Evident ca am luat si una si alta, si am mai facut o data reteta minune. De data asta si eu impreuna cu mama, ca sa vad exact ce face si sa vedem daca ne-a placut asa de tare de Craciun spanacul asta, de foame sau chiar este bun.
Si am reconfirmat: este super bun. Hai sa va spun cum se face, este super simplu.
Ingrediente:
Spanac congelat sau proaspat. Va recomand proaspat, este piata pliiina si nu se compara. Noua, asta de acum din ianuarie, facut proaspat, ni s-a parut si mai bun decat cel congelat de la Craciun.
Ceapa, o ceapa mica sau doua micute maxim.
Smantana, cum va palce voua, eu va recomand mai grasa, sa nu aiba gustul ala acru. Combinata cu spanac merge si mai grasa.
Parmezan sau orice alba branza dura. Cred ca reteta initiala, cea pe care o vazuse mama la tv era cu cheddar, dar noi am avut in casa parmezan si asta am folosit.
Branza de burduf. Prima data nu am folosit, dar acum, avand in casa, am pus si din asta.
Mod de preparare:
Am pus la calit in foarte putin ulei, o ceapa micuta. Spanacul, l-am spalat bine, bine si l-am adaugat pe foc peste ceapa, am presarat si putina sare si l-am amestecat.
Am adaugat peste spanac, smantana si le-am mai lasat pe foc pana s-au omogenizat ele bine, pana s-au legat frumos.
Cand s-au omogenizat, s-au legat bine, le dati jos de pe foc si le puneti intr-un vas pentru cuptor. Am uitat sa va spun ca, inainte de asta cu 2-3 minute, este bine sa dati drumul la cuptor sa fie incalzit.
Radeti parmezanul pe deasupra si puneti mai mult un pic, sa se rumeneasca si sa se lege bine stratul de deasupra cat sta la cuptor. Deoarece noi am avut in casa, am pus peste parmezanul ras si cateva cuburi de branza de burduf. Cred ca si asta a determinat gustul foarte bun. Dupa asta, bagati tava la cuptor pentru circa 20 de minute.
Dupa 20 de minute, cand se rumeneste, opriti cuptorul si lasati 5 minute tava in interior. Apoi scoateti si serviti. Este o nebunie. Simplu, repede si bun. Daca vreti, ii puteti adauga si niste usturoi, branza mai multa sau mai putina, dupa gust.
Va doresc pofta buna!
Spanac cu smantana si parmezan
previous post