Deoarece eu am facut hamburgeri zilele trecute, dar, nu i-am facut propriu-zis, ci, doar i-am asamblat, cumparand in prealabil totul gata facut. Mama a vrut sa imi arate ca este mai bine sa pregatim in casa carnea, decat sa o cumparam.
Aveti aici hamburgerii facuti de mine: Hamburgeri facuti in casa
Hamburgeri facuti de mama:
Ingrediente:
Chifle
Pentru carne:
Carne tocata de vita sau amestecata vita – porc, sau oaie, ce va place. O puteti cumpara tocata, o tocati la magazin pe loc, sau va cumparati carne si o tocati acasa. Noi am avut carnea tocata.
sare
piper
turmeric
boia afumata
boia dulce
ghimbir
ceapa
usturoi
Pentru umplutura
varza
morcov
spanac
rosii
castraveti murati
ketchup
Mod de preparare:
Faptul ca iti pregatesti carnea acasa, are avantajul ca iti pui ce condimente vrei. Poti sa pui doar sare si piper, sau o poti condimenta fix cu ce iti place.
Mama a condimentat-o cu tot ce e in lista de ingrediente de mai sus, a facut din ea bilutele alea si le-a presat si pregatit-o pe gratar. A pus si chiflele un pic pe gratar, ca asa a vazut pe Paprika ca a facut un nene.
Bun,
A tocat varza si a dat prin razatoare morcovul si a facut o salata cu sare, zeama de lamaie, ulei de masline, tot ce trebuie.
Apoi, am ajutat-o cu asamblatul si am facut asa ( desi la unul am gresit eu ordinea si m-a certat): pe chifla de la baza se intinde ketchup-ul, apoi se pun cele doua felii de castravete murat, taiate subtire, in “X” asa. NU una langa alta, ci una peste alta, ca un “X” , sa fie clar. Apoi se pune carnea, apoi salata, cateva frunze de spanac, apoi felia de rosie si chifla de deasupra.
Daca mai vreti ketchup, mai puneti in timp ce mancati. Surprinzator, nu a mai fost nevoie, chiar mi s-a parut suficient cel de pe chifla, desi nu ma asteptam.
Ce sa va spun, imi ploua in gura acum, ca le-a facut aseara si evident, le-am mancat tot aseara.
Suuuuper bune. Va recomand, daca aveti timp sa faceti toate astea, merita efortul.
Pofta buna!
Hamburgeri facuti de mama
previous post