Probabil ati vazut zeci de retete și stiti și voi deja cum sa il preparati. Totusi, fiecare are
propriul stil și oricum, daca am face impreuna un fel de mancare sunt sigura ca ar avea gust
diferit, pentru ca fiecare dintre noi isi aduce propria influenta asupra mancarii.
Mama mea și cu mine, am gătit în felul urmator:
Ingrediente:
1 kg ficat de porc fiert și tocat
1 kg carne tocata de porc
3 legaturi de ceapa verde
3 legaturi de marar ( mai mari )
3 legaturi de patrunjel ( mai mari )
3-4 cepe albe ( mai mici )
10 -11 oua
prapor
sare, ulei
Mod de preparare:
Se taie marunt ceapa alba și se caleste putin, cat sa se inmoaie, nu sa se rumeneasca. Se
adauga carnea tocata și se lasa putin pe foc. Se da amestecul jos de pe foc și se adauga
ficatul tocat. Se adauga 7-8 oua, unul cate unul, amestecând pe rand ca sa se incorporeze
bine, apoi se adauga ceapa verde tocata marunt, inclusiv frunzele. Tocati marunt
patrunjelul și mararul și le adaugati în amestec. Se amesteca bine toate ingredientele, se
adauga sare după gust. Se unge tava cu putin ulei, se pune praporul în tava în asa fel incat sa
acopere tava și sa iasa peste marginile ei. Se toarna compozitia în tava și se acopera cu
praporul. Batem bine 2-3 oua și le adaugam peste prapor. Radem putin cascaval și il
adaugam și pe el deasupra. Se baga la cuptor și se coace, cam timp de o ora.
Imagini
1 comment
Imi place cum ai descris modul de preparare al acestei retete! Ti-ai luat timp pentru a explica fiecare pas, cu detalii suficiente pentru cei care abia incep sa invete sa gateasca. Imi place si felul in care ai adaugat imagini pentru a picta mai bine aceasta istorie. Felicitari si continue sa ne incante cu astfel de retete gustoase!