Este extraordinar de buna.
Ingrediente:
ceapa, cat mai multa
carne de porc
rosii
sare
cartofi
Ardeiul este doar pentru decor.
Mod de preparare.
Am curatat si tocat ceapa. Eu am pus cam 7-8 cepe medii asa. Am pus carnea taiata bucatele, la fiert, separat in apa doar cu sare.
Pana am reusit sa tai ceapa, s-a fiert carnea :). Am curatat si 2 cartofi sa fie, iar de la Butimanu, primisem niste rosii, direct din gradina, micute, micute. Le-am spalat bine si le-am dat prin razatoare.
Am calit ceapa in foarte putin ulei, evit prajelile extrem de mult. Am perpelit-o doar de cateva ori, apoi am pus putina apa din oala in care a fiert carnea de porc, cat sa o cuprinda asa. Am lasat ceapa sa scada, mestecand in ea, apoi am mai pus putina apa, tot din oala cu carne si iarasi am amestecat-o un pic pana a scazut, apoi am pus apa mai multa. Am adaugat cartofii taiati bucatele, rosiile si carnea fiarta.
Am umplut-o cu apa in care a fiert carnea si am lasat-o sa fiarba , amestecand tot asa, din cand in cand,
A iesit o nebunie. Nu ma asteptam sa iasa atat de buna, dar ne-a placut imens de mult. Mama mi-a spus ca toata treaba a facut-o ceapa. Eu cred ca si apa de la carne, dar tot ceapa in principal.
Merita incercata. Pofta buna!
PS: Printi’ pazea vinetele
Tocanita de ceapa
previous post