Trandafirasi cu mere
Ingrediente
mere
dulceata de caise
lamaie
aluat
Mod de preparare:
Spalam bine merele si le scoatem cotorul. Le taiem apoi feliute si le punem la fiert intr-o cratita cu apa si sucul de la o lamaie, sau jumatate de lamaie. Le lasam sa fiarba pana felia de mar devine moale, sa se poata rula. Trebuie sa aveti grija cu ele, eu le-am fiert cam mult, o sa o atasez aici si videoclipul la care m-am uitat eu cand le-am facut. Fata de acolo le baga la microunde, dar eu am vrut sa le fierb pe aragaz.
Puneti apoi intr-un castronel dulceata de caise si putina apa, o amestecati ca sa fie usor de intins pe aluat.
Pe o masa de lucru presarata cu faina, intindeti cu un facalet aluatul, in asa fel incat sa iasa mai subtire, aluatul nu trebuie sa fie gros, pentru ca il rulati si apoi devine prea mult aluat. Apoi il taiati fasii.
Dupa ce aveti forma pregatita, pe fasiile de aluat puneti dulceata de caise, apoi aranjati pe margine feliile de mar, suprapuse ca sa nu cada din petale.
Ii bagati la cuptor, cand sunt gata, ii scoateti usor din forme si ii presarati cu zahar pudra. Au iesit foarte frumosi si gustosi.