Printre Picaturi
  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Politica
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact

Printre Picaturi

  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Politica
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact
Uncategorized

Salata de paste cu legume la gratar si parmezan

written by Steluta Stanica Munteanu 4 August, 2016
Salata de paste cu legume la gratar si parmezan
Salata de paste cu legume la gratar si parmezan

Zilele trecute, la noi in casa s-au gatit macaroane cu branza. Spun ca s-au gatit, deoarece nu le-am facut eu, ci mama, si mama cand gateste … gateste. Adica in cantitati mai mari, asa ca, au ramas paste si la frigider pentru alta data.
Noi nu prea mancam pastele a doua oara. Reci, si daca le incalzesti, se lipesc, etc si m-am tot gandit ce sa facem cu ele. Nu imi place deloc ideea sa arunc mancarea, decat daca o pot da la un animal.
Si cum ma tot gandeam, am intrat in Mega (la noi e non stop si noi profitam din plin de asta) si aparuse un nou numar din revista lor de retete, care mie imi place la nebunie, si daca tot nu aveam idee ce sa cumpar, am deschis revista si in timp ce ma uitam in revista, printre rafturi, am gasit in ea plusul de inspiratie de la Mega :), adica, reteta de astazi. 
Ingrediente
 400g de paste rigatoni, (eu am pus macaroanele cu branza ramase de ieri, nu stiu sa va spun cantitatea, cate se vad in imagine )
 1 dovlecel
 1 vanata
 1 ardei galben
 1 ardei roșu ( am pus doi ardei galbeni, pe cel rosu nu l-am mai pus )
 1 catel de usturoi ( nu am mai stat sa il curat, am presarat pe deasupra usturoi pisat )
 1 crenguta de rozmarin
 cateva fire de patrunjel
 parmezan ras
 ulei de masline
 sare
 piper negru, proaspat macinat
Mod de preparare:
Se spala dovleceii si vinetele si se taie in felii groase de aproximativ 1 cm. Se presara un strat generos de sare si se lasa sa stea 15 minute.


Clatiti-le bine pentru a îndeparta excesul de sare ( eu am pus totusi cam multa, nu le inecati in sare ) si se lasa la scurs. Se spala bine ardeii, se scot semințele si se taie in bucați mari ( eu nu am citit bine si i-am taiat in felii subtiri, nu s-a intamplat nimic grav). Se pune o tigaie grill pe foc, cu un pic de ulei de masline si usturoi ( eu am presarat usturoi praf, direct in salata). Se coc legumele pe ambele laturi. 


Se toaca rozmarinul, se toaca si legumele in bucatele mai mici, asta nu scria in reteta, dar eu asa am facut, se potrivesc de sare si piper si aici am adaugat usturoiul praf.



Se amesteca legumele cu pastele. Se toaca patrunjelul si se adauga in salata. Pentru ca legumele erau proaspat luate de pe gratar, deci calde, am incalzit si pastele putin in putina apa, ca sa nu se lipeasca. 


Presarati parmezanul deasupra si serviti.

Pentru ca am facut salata asta pentru prima data si nu stiam daca sotului meu o sa ii placa, am facut si putina friptura de porc, trasa in unt, la gratar. Am sarat-o, am presarat si pe ea putin praf de usturoi, iar in gratar am pus unt mai mult. cat sa nu se evapore imediat, ci sa ramana, am pus si peste carne unt si am acoperit cu capac, prajindu-le la foc foarte mic si pe o parte si pe cealalta scaldate in unt. Cand au fost aproape gata, am dat focul foarte tare pentru aproximativ un minut pe o parte si la fel pe cealalta parte, sa se rumeneasca, pareau fierte in unt. Au iesit crocante pe exterior si moi in interior si excelent de bune. 

Merita incercata salata, a iesit foarte buna. Eu am pus cam multa sare si a iesit sarata, trebuie sa aveti grija sa nu lasati legumele sa stea mult in sare.  

Pofta buna!
mega imagepaste cu legumepaste cu legume si parmezansalata cu pasteSalata de paste cu legume la gratar si parmezansalata de paste si legume
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Steluta Stanica Munteanu

previous post
Supa crema de ciuperci
next post
Pui cu Maggi Ideea zilei – Picant

You may also like

Pasta de avocado

4 March, 2017

Ciuperci la gratar

17 April, 2016

Amintiri din copilarie sau siropul Yo

15 April, 2016

Mancarica by me

20 April, 2016

Ziua 26 a dietei Rina, ziua amidonului

30 June, 2014

Lipie Madeira

29 March, 2016

Buiurdi

19 September, 2016

Capsula Orion, a ajuns luni după-amiază la cea...

29 November, 2022

Craciun fericit!

25 December, 2014

O poveste italiană de familie – gelato Siviero...

9 December, 2016

Leave a Comment Cancel Reply

Facebook

 

aboneaza-te la noutati

Ultimele Articole

  • Supă cremă de usturoi

    15 February, 2025
  • Ardei copt cu branza de oaie veche

    7 February, 2025
  • Mănăstirea Plumbuita – București

    7 January, 2025
  • Unde mâncăm ceva bun în Ploiești

    6 January, 2025
  • Mica inimioara

    21 July, 2024

About Me

banner
Sunt o persoana complicata si simpla in acelasi timp. Cu foarte multe lucruri de facut si prea putin timp in care sa le fac, Imi plac piscile si calatoriile si il iubesc pe Mos Craciun. Pe sotul meu si mai mult. Imi place sa citesc si sa scriu. Sper ca si in zilele noastre dar si peste cateva sute sau mii de ani, cineva sa gaseasca blogul meu printre nenumaratele cai ale internetului si sa zambeasca, placandu-i ceea ce citeste. Imi pare bine de cunostinta!

Popular Posts

  • 1

    Model de plângere: Cruzime față de animale

    26 November, 2019
  • 2

    Salata de castravete amar cu mar si lamaie, ideala pentru inima si pancreas

    6 March, 2020
  • 3

    Retete cu mama mea – Ciorba de bureti

    9 May, 2013

Aboneaza-te la Noutati

Social Media

Facebook Instagram Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Snapchat

@2016 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top