Printre Picaturi
  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Ucraina / Ukraine
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Poeziile mele
    • Recomand
    • Toalete
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact

Printre Picaturi

  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Ucraina / Ukraine
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Poeziile mele
    • Recomand
    • Toalete
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact
Uncategorized

Grecia, mereu frumoasa

written by Steluta Stanica Munteanu 13 September, 2016
Grecia, mereu frumoasa

Nu stiu despre voi, dar eu cand ma gandesc la Grecia din punct de vedere al mancarii, primele care imi vin in minte, sunt fructele de mare…. o nebunie a simturilor. Apoi pestele, tzatziki, gyros si asa mai departe.
Am aici o poza langa un vas care te invata sa pescuiesti 🙂

Este o lume frumoasa. Grecia, pescari, marea superba, tavernele grecesti, legendele, Olimpul, Meteorele si toate celelalte. Nici nu poate fi, cred, niciodata, povestita pe de-a intregul.
Noi, de data aceasta am stat in Paralia, de unde am facut si cateva excursii si unde am savurat la fiecare masa preparatele lor minunate.
Am uitat sa fac o poza la gyros, dar va arat aici cateva din preparatele incercate

Aici, la o terasa in port la Salonic, oliviera. Mi s-a parut foarte frumoasa

vinuri in vitrina

Bineinteles, fara frappe nu se poate

Paste bolognese

Pentru ca Grecia este atat de frumoasa, mai adaug si niste peisaj 🙂

Miel

Nici o masa fara Mythos

Am mai gasit un tip de bere

 Pestee, sardina

Peste spada

Haioase

tot miel

Calamari yeeei

Aveau grecii tot felul de modalitati de a gati branza, prajita, pe gratar, la cuptor, aici, un fel de cascaval pe gratar

Aici branza la cuptor cu rosii, ardei gras, super buna, se numeste buiurdi, super buna

Ciuperci la gratar, am avut si o surpriza la ele, ei le fac cu otet

Meteora, o minune mereu

Un alt tip de peste

Scoici la abur, preferatele mele 🙂

Si pentru ca a fost si ziua mea, am avut foarte frumoasa surpriza sa primesc de la finutii nostri un tort, facut in Grecia, prin urmare, isi merita cu prisosinta locul aici. A fost o bunatate, de ciocolata, nu am cuvinte

Platou de fructe de mare pentru doua persoane. Si aici am avut surpriza de a avea pe platou si cartofi prajiti, nu stiu de ce

Peste spada, sardine, scoici, caracatita, calamar, totul cu multa lamaie

 Maslinee

Deoarece a fost si Sf Maria, am avut si o mica si frumoasa sarbatorita, fetita finilor nostri, Marina. Ocazie cu care, evident, am mai avut surpriza de a manca inca un tort pregatit pe meleaguri grecesti, foarte bun si acesta, tot ciocolata si la baza avea o crema asa, gen vanilie, nu stiu exact din ce era, super bun

Peste

Cafea 🙂

Salata de fructe de mare

Nu puteau lipsi cocktail-urile din discutie 🙂

In port la pescari

Vestita si foarte buna, salata greceasca

Calamari

Desertul primit cadou la masa, gest tipic grecesc

La toate tavernele serveau pepsi, in sticlele astea care imi amintesc de copilarie, si gustul seamana

O sticluta de apa minerala, care mi s-a parut haioasa

  

Nu puteau lipsi cocktail-urile din discutie 🙂

Platoul de fructe de mare pentru doua persoane, prins aici inainte de a fi devorat

Din nou o specialitate de mai multe branzeturi la cuptor, cu rosii si ardei gras

 Pastele bolognese

Rodii

Carafa de vin

O alta salata greceasca, din pacate, nu mai stiu cum se numeste, dar este si cu otet balsamic, super gust, ca sa nu mai zic de platoul asta superb. Gust superb, platou superb 

Calamar umplut, foarte bun

O alta dragoste mare de a mea, creveti

Pe drum, la popas, erau masinute din astea, de unde puteai lua sucuri sau apa rece, frappe evident, bere, dulciuri, si multe altele. Mi s-au parut foarte dragute.

Stiti ca in calatorii, de obicei, oamenii au probleme cu stomacul, ca sa zic asa, gentil. Ba mancarea prea iute, ba prea sarata, ba prea dulce, oricum ar fi, stomacul se revolta intr-un fel sau altul si face greva sau nu.
Pentru asta va recomand laxativele Ciocolax, foarte
cunoscute la noi si foarte bune, un laxativ natural, invelit in ciocolata belgiana, masticabil.
O digestie problematica poate duce la o stare generala de disconfort, lucru pe care vrem sa il evitam, mai ales in concediu.

Ciocolax are gama complexa de laxative naturale:
Ciocolax Clasic – pentru ameliorarea constipației ocazionale,
Ciocolax Forte – pentru combaterea simptomelor constipației cronice și
Ciocolax Rapid – pentru combaterea rapidă a simptomelor constipației ocazionale, având un efect rapid, cu instalarea după 3- 4 ore. Deci aici, trebuie sa aveti atentia sporita, sa nu plecati in vre-o excursie sau ceva, tocmai acum cand ciocolaxul isi va face efectul.

Si ca sa incheiem, va arat aici cum taie grecul painea. Am cumparat o paine de la o brutarie de acolo, va recomand si voua, are un gust foarte bun, si grecul a taiat feliile. Nu s-a incurcat 🙂

Si nu in ultimul rand, grecii va saluta si va recomanda sa beti … Metaxa. Noroc!

Sunt multe de spus, de povestit si de gatit despre si din Grecia. Sa fim cu totii sanatosi, sa mai vizitam si sa gatim, inspirati de alte locuri si oameni.
Va doresc reintoarcere placuta la munca tuturor celor care au fost deja in concedii, concediu placut si frumos, celor care vor pleca acum si sa ne reauzim, revedem, cu bine.

Pofta buna si spor la gatit!

calamaricaracatitaciocolaxfructe de maregreciagyrosmaslinemetaxapestepeste spadasalata greceascascoiciulei de masline
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Steluta Stanica Munteanu

previous post
Gatind cu mama mea – Chec
next post
Buiurdi

You may also like

Lipie cu orez si bacon

6 June, 2016

Inghetata de casa din suc de fructe

28 July, 2016

Lipie Madeira

29 March, 2016

CAPITOLUL V – METODA – 8

10 February, 2015

Muschiulet de porc cu usturoi si carnati cabanos...

20 January, 2015

Häagen-Dazs într-un desert minimalist semnat Adi Hădean

30 May, 2016

Vinete la cuptor cu rosii si mozzarella

3 February, 2017

Tort cu 3 feluri de ciocolata

26 November, 2016

Friptura cu legume si ananas

7 July, 2016

Pui cu urechi de lemn

11 July, 2016

Leave a Comment Cancel Reply

Facebook

 

aboneaza-te la noutati

Ultimele Articole

  • Castravete amar – pasta

    28 April, 2022
  • Castravete amar – ceai

    28 April, 2022
  • O casuta si un om drag

    8 April, 2022
  • Starlink, internetul prin satelit al lui Elon Musk, disponibil acum È™i în România

    8 April, 2022
  • Jerry

    8 April, 2022
  • Comana
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Comana
  • Comana #printrepicaturi
  • Rapita #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi

About Me

banner
Sunt o persoana complicata si simpla in acelasi timp. Cu foarte multe lucruri de facut si prea putin timp in care sa le fac, Imi plac piscile si calatoriile si il iubesc pe Mos Craciun. Pe sotul meu si mai mult. Imi place sa citesc si sa scriu. Sper ca si in zilele noastre dar si peste cateva sute sau mii de ani, cineva sa gaseasca blogul meu printre nenumaratele cai ale internetului si sa zambeasca, placandu-i ceea ce citeste. Imi pare bine de cunostinta!

Popular Posts

  • 1

    Model de plângere: Cruzime față de animale

    26 November, 2019
  • 2

    Retete cu mama mea – Ciorba de bureti

    9 May, 2013
  • 3

    Cabinete veterinare – Center of hope

    13 October, 2018

Aboneaza-te la Noutati

Social Media

Facebook Instagram Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Snapchat

@2016 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top