Printre Picaturi
  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Ucraina / Ukraine
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Poeziile mele
    • Recomand
    • Toalete
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact

Printre Picaturi

  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Ucraina / Ukraine
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Poeziile mele
    • Recomand
    • Toalete
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact
Alte Retete

Paste cu sos Bolognese

written by Steluta Stanica Munteanu 8 August, 2012
Paste cu sos Bolognese

Pentru sosul Bolognese:
500g carne tocata vita
200g unt
2 cepe medii
2 morcovi medii
200 g telina
3 ardei grasi colorati mici – medii
5 catei de usturoi
2 linguri boia dulce de ardei
1 lingura piper
Sare dupa gust
250g pasta de rosii
100g smantana
500ml apa


Mod de preparare:
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.
Punem carnea tocata intr-un bol incapator, condimentam cu boia, sare si piper, dupa care amestecam bine carnea cu condimentele, pana se omogenizeaza complet.
Curatam morcovii si telina, le spalam si le dam pe razatoarea mare
Spalam ardeii grasi, le indepartam cotoarele si semintele si ii taiem cubulete mici.
Ceapa o curatam si o taiem marunt.

 

                       
Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa pregatim sosul Bolognese. Intr-o cratita incapatoare punem 200g unt, adaugam ceapa si lasam la calit pana ceapa devine sticloasa.


Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam morcovul si telina date pe razatoare, amestecam si lasam pe foc la calit 5 minute, pana ce zarzavaturile isi schimba usor culoarea.
Cand zarzavaturile s-au calit, adaugam usturoiul dat pe razatoare, ardeiul tocat cubulete, amestecam si lasam totul la calit alte 5 minute.

 Urmeaza sa adaugam carnea tocata, amestecam si o lasam la calit pana isi schimba culoarea (cam tot 
5 minute), in tot acest timp amestecam in cratita cu o lingura de lemn.


Adaugam apoi peste carne, pasta de rosii, apa si amestecam.

Acoperim cratita cu un capac si lasam la fiert pana ce carnea se inmoaie, cam 35 minute. 

Dupa acest timp, ridicam capacul si mai lasam la fiert pana scade zeama, atentie nu trebuie sa scada de tot.


Cand zeama s-a redus, adaugam smantana si mai lasam pe foc inca 5-10 minute, dupa care luam cratita de pe foc si lasam sosul la racit, pana ajunge la o temperatura acceptabila. 

Fierbem spaghetele in apa cu sare, le spalam cu apa rece si le servim cu sos Bolognese. 

 

Pofta buna!

Uncategorized
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Steluta Stanica Munteanu

previous post
Bulete de orez
next post
Salata de cruditati

You may also like

Ziua 32 a dietei Rina, ziua carbohidratilor

4 July, 2014

Dulceata de capsuni

15 June, 2013

Suc natural de sfecla rosie

9 March, 2015

Ziua 58 a dietei Rina, ziua de apa

30 July, 2014

Ecler

12 August, 2012

Jacobs te trimite din nou in vacanta, sau...

20 February, 2016

La multi ani, va doresc o primavara superba!

2 March, 2015

Sos de ghimbir

27 February, 2013

Dulceata de visine

19 June, 2014

Lasagna

13 June, 2013

Leave a Comment Cancel Reply

Facebook

 

aboneaza-te la noutati

Ultimele Articole

  • Un prosop și-o prosopiță

    1 June, 2022
  • Castravete amar – pasta

    28 April, 2022
  • Castravete amar – ceai

    28 April, 2022
  • O casuta si un om drag

    8 April, 2022
  • Starlink, internetul prin satelit al lui Elon Musk, disponibil acum și în România

    8 April, 2022
  • Comana
  • Rapita #printrepicaturi
  • Comana #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Comana
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi

About Me

banner
Sunt o persoana complicata si simpla in acelasi timp. Cu foarte multe lucruri de facut si prea putin timp in care sa le fac, Imi plac piscile si calatoriile si il iubesc pe Mos Craciun. Pe sotul meu si mai mult. Imi place sa citesc si sa scriu. Sper ca si in zilele noastre dar si peste cateva sute sau mii de ani, cineva sa gaseasca blogul meu printre nenumaratele cai ale internetului si sa zambeasca, placandu-i ceea ce citeste. Imi pare bine de cunostinta!

Popular Posts

  • 1

    Model de plângere: Cruzime față de animale

    26 November, 2019
  • 2

    Retete cu mama mea – Ciorba de bureti

    9 May, 2013
  • 3

    Salata de castravete amar cu mar si lamaie, ideala pentru inima si pancreas

    6 March, 2020

Aboneaza-te la Noutati

Social Media

Facebook Instagram Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Snapchat

@2016 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top