Vinete la cuptor cu rosii si mozzarella
Pentru ca a fost ziua mamei mele, am vrut sa fac ceva bun. Fiind miercuri, zi de post, am vrut sa incerc aceasta reteta, desi este cu branza, macar nu este cu carne.
Mie nu imi plac legumele si am fost extrem de curioasa sa vad cum iese, si spre surprinderea mea, mi-au placut foarte, foarte mult. Si mie si invitatilor. Au iesit extrem de gustoase.
Ingrediente
vinete
mozzarella
rosii
busuioc verde (eu nu am avut si am pus frunze de spanac verde)
parmezan
pesmet ( eu am avut niste croante – bucatele de paine prajita, si am faramitat cateva din ele)
sare
piper
usturoi
sos de rosii
ulei de masline
Am taiat mozzarella feliute, rosiile feliute si mi-am pregatit si frunzele de spanac si usturoiul.
Am pus sosul de rosii in tava, apoi am umplut vinetele asa: o felie de branza cu spanac, apoi una de rosie si tot asa. Cand a fost gata, am pus vinetele in tava si am presarat sare, piper si usturoiul pisat, apoi am pus putin ulei de masline peste ele, le-am aoperit cu folie si le-am bagat la cuptor circa 50 min.
Am scos de la cuptor si am dat foaia de deasupra, la o parte. Apoi am amestecat painea prajita faramitata cu parmezanul, putina sare si piper si am presarat pe deasupra. Am mai bagat la cuptor, fara folie circa 5-10 minute.
A iesit minunat de buna. Reteta am luat-o tot de pe Tasty. O puteti gasi aici: https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/videos/1866048843647756/