Printre Picaturi
  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Politica
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact

Printre Picaturi

  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Politica
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact
Uncategorized

Sfecla pentru iarna

written by Steluta Stanica Munteanu 1 November, 2014
Sfecla pentru iarna

Sfecla pentru iarna

Pentru ca la noi a fost saptamana sfeclei, am facut si sfecla la borcan pentru iarna. Numai chestii noi 🙂 invat mereu cate ceva.

Ingrediente;
Sfecla
otet
zahar
apa
hrean – doar daca vreti neaparat

Pentru sfecla nu iti trebuie mare pregatire, am vazut multe retete, unele combinate cu hrean, altele nu. Am intrebat pe mama si pe soacra, si am facut cum m-a taiat capul, ca sa zic asa. Nu am pregatit hrean, sunt unele retete cu hrean, dar decat sa dau atata prin razatoare, am facut doar 2 borcanele si cu hrean, pentru ca aveam un borcan deja facut de hrean in frigider, cumparat de la piata :).
Prin urmare, in loc sa le fierb ( puteti sa le si fierbeti ) am ales sa le coc, m-am gandit ca vor avea un gust mai bun. Asa ca am copt 2 tavi de sfecla, a cate doua ore fiecare. Le-am lasat sa se raceasca si le-am decojit.

Apoi, le-am taiat pe majoritatea cubulete, si un borcan cu feliute, ca sa am si altfel de model :). Le-am pus in borcane, si in doua din borcane am amestecat cum v-am povestit si hreanul deja avut in frigider.

Am pus pe foc, la ochi, apa cu otet la fiert si cu zahar. Dupa ce a fiert, am lasat-o cateva minutele sa se linisteasca, mi-a fost teama sa nu se sparga borcanele, si am umplut borcanele cu amestecul de apa, otet si zahar.

Le-am sigilat bine, si le-am acoperit cu multe prosoape, sau daca vreti cu o patura, sa le tina de cald, le-am tinut asa pana a dua zi, apoi le-am dus la locul lor.
Sper ca vor fi bune, nu stiu, va anunt cand o sa mancam din ele. :).

Pofta buna!

sfecla in otetsfecla in otet pentru iarnasfecla la borcansfecla muratasfecla pentru iarnasfecla rosie pentru iarna
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Steluta Stanica Munteanu

previous post
Sfecla umpluta cu branza si smantana
next post
Cum se face varza murata

You may also like

Craciun fericit!

25 December, 2014

Trandafirasi cu mere

12 March, 2017

Dovlecei umpluti de post

21 January, 2015

Supa crema de legume

13 April, 2016

Frigarui in portocala

14 April, 2016

Un prosop și-o prosopiță

1 June, 2022

Piri Piri pork belly by Jamie

29 March, 2016

Lasagna cu pui si sos Alfredo

30 January, 2017

Paste Tagliolini cu trufe

9 March, 2017

Pizza, evident, facuta in casa

3 November, 2016

Leave a Comment Cancel Reply

Facebook

 

aboneaza-te la noutati

Ultimele Articole

  • Supă cremă de usturoi

    15 February, 2025
  • Ardei copt cu branza de oaie veche

    7 February, 2025
  • Mănăstirea Plumbuita – BucureÈ™ti

    7 January, 2025
  • Unde mâncăm ceva bun în PloieÈ™ti

    6 January, 2025
  • Mica inimioara

    21 July, 2024

About Me

banner
Sunt o persoana complicata si simpla in acelasi timp. Cu foarte multe lucruri de facut si prea putin timp in care sa le fac, Imi plac piscile si calatoriile si il iubesc pe Mos Craciun. Pe sotul meu si mai mult. Imi place sa citesc si sa scriu. Sper ca si in zilele noastre dar si peste cateva sute sau mii de ani, cineva sa gaseasca blogul meu printre nenumaratele cai ale internetului si sa zambeasca, placandu-i ceea ce citeste. Imi pare bine de cunostinta!

Popular Posts

  • 1

    Model de plângere: Cruzime față de animale

    26 November, 2019
  • 2

    Salata de castravete amar cu mar si lamaie, ideala pentru inima si pancreas

    6 March, 2020
  • 3

    Retete cu mama mea – Ciorba de bureti

    9 May, 2013

Aboneaza-te la Noutati

Social Media

Facebook Instagram Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Snapchat

@2016 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top