Tarta de bacon cu cartofi si branza cedar
Sare
Piper
Putin ulei ca sa ungem tava
Mod de preparare
Pai deoarece evident, viata bate filmul, sau filmuletul in cazul de fata, la bucatarul nostru totul a mers ca pe roate. La mine … nu 🙂
De ce? Pai, baconul meu era prea scurt comparativ cu al lui, cand m-am apucat de gatit mi-am dat seama ca nu am tigaie cu coada tot din aluminiu ca a lui, care sa poata fi bagata la cuptor, Si cuptorul meu, evident, nu este ca al lui 🙂
Hartia de copt nu am fost atenta si prima data am taiat-o prea lunga, a doua oara prea scurta, plus ca aveam o oala si nu tigaie, in care, evident, baconul nu numai ca nu dadea pe afara, ci se incapatana sa cada inauntru cu totul. Am schimbat cratita evident, refacand trucul cu hartia, care de data aceasta mi-a iesit. O sa vedeti in poze ca masor din nou foaia de copt, dar deoarece cratita mea era deja unsa cu ulei, am pus hartia la masurat peste foaia taiata incorect anterior, apoi am inlocuit-o cu cea corecta.
Si dupa toate astea, baconul se incapatana sa fie prea scurt, asa ca m-a ajutat mama care a sugerat sa pun pe fundul tigaii un pat de cateva felii si sa pornesc de acolo si nu din mijloc si asa m-a salvat si am reusit sa am baconul mai lung :).
Bucatarul din filmulet ne spune sa punem un capac ca si greutate peste tarta si sa punem tigaia intr-o tava ca sa nu se scurga zeama direct in cuptor. Zis si facut.
Am acoperit totul cu baconul si am bagat la cuptor doua ore si jumatate.
< br />
Trebuia sa o tin mai putin, trebuie sa fim atenti fiecare la cuptorul nostru, a mea a iesit un pic cam prea facuta, dar foarte buna.
Se scoate cu ajutorul unei farfurii din tigaie, se scoate hartia de copt si se rastoarna intr-o alta farfurie.
Va recomad, este un fel simplu de mancare la gust si haios de preparat, impresia artistica fiind foarte buna.
Ca idee, am scos toarta de la tigaia mea si asa am putut sa o bag la cuptor in tava 🙂
Va doresc pofta buna!