Printre Picaturi
  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Poeziile mele
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact

Printre Picaturi

  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Poeziile mele
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact
Alte Retete

Carne de vita pusa la marinat

written by Steluta Stanica Munteanu 29 January, 2015
Carne de vita pusa la marinat

Mergand intr-o zi prin Hala la Obor, mi-a placut f mult cum aratau mai multe feluri de carne de vita la una din tarabe.
Nu am putut rezista si am cumparat o feliuta. Pana am ajuns acasa am uitat ce am cumparat, adica daca era fleica, muschiulet, sau altceva si mi-am adus si aminte ca de cate ori am facut vita ( din pacate, nu foarte des ) a iesit tare. Nu tare in sensul de cool, ci tare, greu de mancat.

Asa ca m-am uitat in carticele, reviste etc si am gasit solutia: o tin la marinat. Zis si facut, am luat bucatica de carne, i-am scost grasimea existenta, am cautat un vas de plastic si urmatoarele ingrediente:
vin, am avut vin roze
sare gronjoasa
otet balsamic
ulei de masline
piper

Am cautat un vas de plastic, deoarece am inteles ca cel mai bine atunci cand tii carnea la marinat, este sa fie tinuta in vas de plastic. Mi-am cumparat acum un vas de plastic si cu capac, nu am mai luat insa carne de vita :), in curand.
Mod de preparare:
Am amestecat toate ingredientele in vasul de plastic: uleiul de masline, otetul balsamic, sarea, vinul si putin piper proaspat macinat si am pus in ele bucatica de carne. Am acoperit vasul cu folie de aluminiu, si l-am tinut la frigider circa 7 zile.

Dupa cele 7 zile, am scos carnea de la frigider si am pregatit-o pe gratar alaturi de un argei gras verde.
O bunatate 🙂

Am tinut carnea pe gratar 7 minute pe fiecare parte, apoi am invelit-o in folie de aluminiu inca 5 minute. Am servit-o cu ardeiul pregatit pe gratar si o ceapa murata ( de la soacra mea).

Daca aveti rabdare atatea zile, merita efortul. Carnea nu a fost deloc tare, ba chiar frageda, cred ca am pus putin cam mult otet balsamic, a fost un pic de tot acrisoara. Deci, daca nu este mai dulce otetul balsamic, puneti doar o lingurita, sau in functie de cata carne tineti la marinat, puneti otetul balsamic in cantitatea cea mai putina din toate ingredientele, doar daca acesta este mai acrisor.

Va doresc pofta buna!

carne de vita cu legume la gratarcarne de vita pe gratarcarne la marinatcum se marineaza carnea de vitamarinatavita la marinatvita marinata
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Steluta Stanica Munteanu

previous post
Ma hranesc – Capitolul I
next post
Saptamana 12 – penultima saptamana cu Caroli

You may also like

Tarta de bacon cu cartofi si branza cedar

7 January, 2016

Ziua 50 a dietei Rina, ziua de proteine

23 July, 2014

Friptura cu sos de piper verde

13 February, 2013

Ziua 19 a dietei Rina, ziua carbohidratilor

21 June, 2014

Retete cu mama mea – Salata de pui

13 May, 2013

Cum se face varza murata

2 November, 2014

Placinta turceasca

18 September, 2014

Pui cu sos bechamel

13 October, 2012

Piure de morcovi

29 May, 2013

Omleta pentru sotul meu

25 July, 2015

Leave a Comment Cancel Reply

Facebook

 

aboneaza-te la noutati

Ultimele Articole

  • Ultima seara de ajun cu tine

    25 December, 2022
  • Prietenul meu s-a intors acasa, sa moara!

    23 December, 2022
  • Bagheta franceză a fost înscrisă de UNESCO în patrimoniul imaterial al umanităţii

    1 December, 2022
  • Capsula Orion, a ajuns luni după-amiază la cea mai mare distanță de Pământ

    29 November, 2022
  • Un prosop și-o prosopiță

    1 June, 2022
  • Comana
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Comana
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Comana #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Rapita #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi

About Me

banner
Sunt o persoana complicata si simpla in acelasi timp. Cu foarte multe lucruri de facut si prea putin timp in care sa le fac, Imi plac piscile si calatoriile si il iubesc pe Mos Craciun. Pe sotul meu si mai mult. Imi place sa citesc si sa scriu. Sper ca si in zilele noastre dar si peste cateva sute sau mii de ani, cineva sa gaseasca blogul meu printre nenumaratele cai ale internetului si sa zambeasca, placandu-i ceea ce citeste. Imi pare bine de cunostinta!

Popular Posts

  • 1

    Model de plângere: Cruzime față de animale

    26 November, 2019
  • 2

    Salata de castravete amar cu mar si lamaie, ideala pentru inima si pancreas

    6 March, 2020
  • 3

    Retete cu mama mea – Ciorba de bureti

    9 May, 2013

Aboneaza-te la Noutati

Social Media

Facebook Instagram Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Snapchat

@2016 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top