Frittata & Tortilla
Dupa revelion, am vrut sa fac ceva deosebit si am facut pana la urma un fel de amestec de Frittata si Tortilla.
Ingrediente:
4 oua mari
doi cartofi de marime potrivita
o ceapa
un ardei verde
broccoli
un carnat din carne de porc uscat ( puteti folosi salam, sau alt tip de mezel )
trei linguri de ulei ( sau unt )
sare si piper
Preparare:
Taie cartofii cubulete sau da-i prin razatoare, taie broccoli cubulete, taie ceapa marunt, curata de seminte ardeiul si taie-l marunt, taie in felii subtiri salamul.
Intr-o oala pui la fiert cartofii, broccoli si ardeiul gras, aprox 15 min, pana poti strapunge cartoful cu furculita.
Se scot cu o spumiera si se pun alaturi.
Intr-o tigaie, cand s-a incins uleiul, se pune ceapa la calit.
Cand a devenit sticloasa, se pune peste ea morcovul,
se lasa circa 5 min ca sa se caleasca si morcovul, apoi se adauga cartofii, si secalesc timp de 8-10 minute, amestecand din cand in cand pana capata o culoare bruna. Adauga apoi broccoli, ardeiul si feliile de carnat sau salam.
Amesteca bine si tine totul pe foc pentru inca 6-8 minute.
Bate ouale cu patrunjelul, sare si piper.
Se scot, tot cu o spumiera, legumele din tigaie, se pun peste oua ( eu am batut ouale intr-o oala, ca sa am cum sa torn legumele din tigaie peste ) si apoi se toarna totul inapoi in tigaie.
Folosind un platou, rastoarna omleta, apoi transfer-o din nou in tigaie pentru a se rumeni si pe partea cealalta. Cand este gata, pune-o pe un platou si serveste-o calda sau rece sau, la aceasta reteta se pot folosi doua finaluri: