Printre Picaturi
  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Poeziile mele
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact

Printre Picaturi

  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Poeziile mele
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact
Alte Retete

Frittata & Tortilla

written by Steluta Stanica Munteanu 28 January, 2013
Frittata & Tortilla

Frittata & Tortilla

Dupa revelion, am vrut sa fac ceva deosebit si am facut pana la urma un fel de amestec de Frittata si Tortilla.

Ingrediente:
4 oua mari
doi cartofi de marime potrivita
o ceapa
un ardei verde
broccoli
un carnat din carne de porc uscat ( puteti folosi salam, sau alt tip de mezel )
trei linguri de ulei ( sau unt )
sare si piper

Preparare:
Taie cartofii cubulete sau da-i prin razatoare, taie broccoli cubulete, taie ceapa marunt, curata de seminte ardeiul si taie-l marunt, taie in felii subtiri salamul.



Intr-o oala pui la fiert cartofii, broccoli si ardeiul gras, aprox 15 min, pana poti strapunge cartoful cu furculita.

Se scot cu o spumiera si se pun alaturi.
Intr-o tigaie, cand s-a incins uleiul, se pune ceapa la calit. 

Cand a devenit sticloasa, se pune peste ea morcovul, 

se lasa circa 5 min ca sa se caleasca si morcovul, apoi se adauga cartofii, si secalesc timp de 8-10 minute, amestecand din cand in cand pana capata o culoare bruna. Adauga apoi broccoli, ardeiul si feliile de carnat sau salam.


Amesteca bine si tine totul pe foc pentru inca 6-8 minute. 

Bate ouale cu patrunjelul, sare si piper. 

Se scot, tot cu o spumiera, legumele din tigaie, se pun peste oua ( eu am batut ouale intr-o oala, ca sa am cum sa torn legumele din tigaie peste ) si apoi se toarna totul inapoi in tigaie. 

Coace omleta la foc potrivit timp de trei minute, tragand partea coapta a oualelor spre centrul tigaii cu o spatula si lasand partea lichida a acestora sa curga pe margini. 


Folosind un platou, rastoarna omleta, apoi transfer-o din nou in tigaie pentru a se rumeni si pe partea cealalta. Cand este gata, pune-o pe un platou si serveste-o calda sau rece sau, la aceasta reteta se pot folosi doua finaluri:
1. peste amestecul din tigaie se presara cascaval si se serveste cald, alaturi de rosii sau castraveti sau muraturi ( in functie de preferinte);
2. dupa ce le scoateti din tigaie, le puteti pune intr-o forma sau tava, presarati cascaval pe deasupra si le bagati la cuptorul preincalzit, pe un rand mai sus de mijloc, la 180 de grade pentru 10-15 minute, sau pana arata bine inchegata.
Eu nu am mai bagat-o la cuptor, am pus cascaval deasupra si am servit-o direct pentru ca nu mai aveam rabdare :)) 

 
Oricum ati alege sa o mancati: direct din tigaie, sau la cuptor, va urez pofta buna!

 

frittatamic dejuntortilla
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Steluta Stanica Munteanu

previous post
Rulouri din carne de pui
next post
Supa de ciuperci

You may also like

Friptură de porc cu ananas

21 August, 2013

Prima salata zdravana pe 2015

9 March, 2015

Logo-ul "Bucataria mea"

18 June, 2013

Somon prajit in ulei si pe gratar

11 June, 2014

Budinca de gris

9 September, 2014

Friptura cu sos de piper verde

13 February, 2013

Rulouri din foietaj cu carne

15 August, 2012

Cotlete de miel la cuptor

3 June, 2013

Ziua 45 a dietei Rina, ziua de vitamine

17 July, 2014

Agenda nuntii tale

11 June, 2015

Leave a Comment Cancel Reply

Facebook

 

aboneaza-te la noutati

Ultimele Articole

  • „Si-a trait traiul, si-a mancat malaiul”

    9 September, 2023
  • De ce nu reacționăm?

    7 July, 2023
  • Nu o sa uit niciodata

    2 June, 2023
  • Ce poveste ai scrie

    22 April, 2023
  • Gatind cu mama mea – Drob

    14 April, 2023
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Comana
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Comana #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Rapita #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Comana

About Me

banner
Sunt o persoana complicata si simpla in acelasi timp. Cu foarte multe lucruri de facut si prea putin timp in care sa le fac, Imi plac piscile si calatoriile si il iubesc pe Mos Craciun. Pe sotul meu si mai mult. Imi place sa citesc si sa scriu. Sper ca si in zilele noastre dar si peste cateva sute sau mii de ani, cineva sa gaseasca blogul meu printre nenumaratele cai ale internetului si sa zambeasca, placandu-i ceea ce citeste. Imi pare bine de cunostinta!

Popular Posts

  • 1

    Model de plângere: Cruzime față de animale

    26 November, 2019
  • 2

    Salata de castravete amar cu mar si lamaie, ideala pentru inima si pancreas

    6 March, 2020
  • 3

    Retete cu mama mea – Ciorba de bureti

    9 May, 2013

Aboneaza-te la Noutati

Social Media

Facebook Instagram Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Snapchat

@2016 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top