Muşchiuleţ de porc la cuptor
Ingrediente
2 bucăţi de muşchiuleţ de porc
7-8 căţei de usturoi
50 g kaiser
250 ml vin alb sec
4-5 fire de cimbru uscat
sare,
piper,
7 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Muşchiuleţul se curăţă de pieliţe.
Curăţăm usturoiul şi îl punem într-un mojar. Se pisează, după care se adaugă sarea, piperul şi cimbrul. Punem 3 linguri ulei de măsline şi frecăm bine până obţinem o pastă.
Se freacă muşchiuleţul cu pasta obţinută. Se lasă câteva ore bune la macerat.
Se împănează cu suviţe de kaiser.
Într-o tavă punem muşchiuleţul , adăugăm un pahar de vin alb sec şi 7 linguri de ulei de măsline.
Se introduce în cuptorul bine încins in tava acoperita cu folie de aluminiu, pentru aproximativ 1 ora. Dupa circa o ora, se scoate folia de aluminiu si se mai lasa tava la cuptor pentru inca circa 30- 40 de minute.
Friptura la cuptor trebuie stropită din când în când şi de câte ori zeama scade se adauga apă caldă pentru a nu lăsa grăsimea din tavă să se ardă.
Noi le-am servit cu murături.
Va urez pofta buna!