Toata seara am stat cu gandul la aceasta lava de ciocolata. A iesit delicioasa.
Cum a facut? Va arat mai jos:
Lava de ciocolata – By Cristina
Ingrediente
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
400 gr ciocolata neagra
un pachet unt
zahar pentru uns formele
Timp de preparare: sub 30 minute
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
400 gr ciocolata neagra
un pachet unt
zahar pentru uns formele
Timp de preparare: sub 30 minute
Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si faina, bine, cu un tel, pana obtineti o “smantana” cremoasa.
Separat topiti ciocolata umpreuna cu untul.
Cand s-a racorit usor, adaugati peste amestecul de oua, putin cate putin.
Turnati in formele pregatite in prealabil astfel:
Decupati hartie de copt, pentru fiecare forma, atat cat sa-i acopere fundul. Ungeti formele cu unt atat fundul cat si peretii apoi tapetati cu zahar.
Puneti in fiecare, aprox 3/4 din inaltimea formei.
Introduceti in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 10-12 minute.
Intoarceti usor formele si rasturnati prajiturelele pe farfurioare.
Le serviti calde, cu ce doriti. Noi am avut inghetata de lime.
In momentul in care luati prima bucatica din prajitura, ea se desface si curge “lava de ciocolata”.
Pofta buna!