Printre Picaturi
  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Poeziile mele
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact

Printre Picaturi

  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Poeziile mele
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact
Alte Retete

Tarta cu crema pasticcera – tarta cu fructe

written by Steluta Stanica Munteanu 27 March, 2013
Tarta cu crema pasticcera – tarta cu fructe

Tarta cu crema pasticcera – tarta cu fructe

Ingrediente pasta frolla
Faina: 250 gr
Unt: 180 gr
Zahar pudra: 100 gr
Oua : 2 galbenusuri
Coaja de la jumatate de lamaie
Ingrediente crema pasticcera
Faina: 50 gr
Baton de vanilie + Zahar vanilat: 1 plic
Lapte: 500 ml
Zahar: 150 gr
Oua: 6 galbenusuri
Preparare
Pasta frolla: puneti faina si untul rece taiat bucatele intr-o cratita si amestecati bine cele doua ingrediente. Adaugati zaharul pudra, galbenusurile si continuati sa amestecati pana ce toate ingredientele s-au incorporat. La sfarsit adaugati si coaja de lamaie, amestecand compozitia cat mai putin posibil. Formati din coca o mingiuta, acoperiti cu folie transparenta si bagati-o la frigider pentru cel putin o ora.

Crema pasticcera: puneti pe foc intr-o craticioara laptele (pastrati jumatate de lapte rece) si batonul de vanilie. Lasati-l sa dea in clocot, apoi luati-l de pe foc, acoperiti-l si lasati-l la racit 10 minute. 

Intr-un castron mixati galbenusurile cu zaharul pana devin o crema spumoasa si deschisa la culoare; adaugati (in fir) o treime din laptele caldut, apoi incorporati faina (in ploaie), continuand sa mixati. 

Scoateti batonul de vanilie din lapte ramas, iar peste acesta adaugati incet (amestecand cu un tel) compozitia de oua, faina, zahar si lapte. 
Puneti cratita pe foc mic, adaugati putin cate putin laptele rece si amestecati pana ce compozitia devine densa (nu trebuie sa aiba cocoloase).

Stingeti focul si lasati crema sa se raceasca (amestecati din cand in cand pentru a nu se forma crusta).
Tapetati cu unt si faina o forma de tarta, intindeti pasta frolla cu un facalet, o asezati in tava (pasta se inteapa pe toata suprafata cu o furculita) si bagati-o la cuptor preincalzit la 1800 pentru 20 minute. 
Dupa ce s-a copt si racit se scoate din tava, se adauga crema pasticera si se decoreaza cu fructe proaspete. 

Se tine la frigider cel putin 4 ore inainte de a fi servita.
Pofta buna!
tartatarta cu fructe
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Steluta Stanica Munteanu

previous post
Prajitura cu iaurt – Croaziera dieta Dukan
next post
Bezele

You may also like

Ziua 56 a dietei Rina, ziua carbohidratilor

28 July, 2014

Afumatura la cuptor

27 March, 2014

Supa de ciuperci

29 January, 2013

Ziua 60 a dietei Rina, ziua amidonului

1 August, 2014

Ziua 10 a dietei Rina, ziua amidonului

12 June, 2014

Ziua 47 a dietei Rina, ziua amidonului

21 July, 2014

Ziua 4 – ziua vitaminelor sau ziua a...

7 June, 2014

Ecler

12 August, 2012

Cartofi cu rozmarin

10 March, 2014

Salata de cruditati

8 August, 2012

Leave a Comment Cancel Reply

Facebook

 

aboneaza-te la noutati

Ultimele Articole

  • Ultima seara de ajun cu tine

    25 December, 2022
  • Prietenul meu s-a intors acasa, sa moara!

    23 December, 2022
  • Bagheta franceză a fost înscrisă de UNESCO în patrimoniul imaterial al umanităţii

    1 December, 2022
  • Capsula Orion, a ajuns luni după-amiază la cea mai mare distanță de Pământ

    29 November, 2022
  • Un prosop și-o prosopiță

    1 June, 2022
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Comana
  • Rapita #printrepicaturi
  • Comana #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Comana

About Me

banner
Sunt o persoana complicata si simpla in acelasi timp. Cu foarte multe lucruri de facut si prea putin timp in care sa le fac, Imi plac piscile si calatoriile si il iubesc pe Mos Craciun. Pe sotul meu si mai mult. Imi place sa citesc si sa scriu. Sper ca si in zilele noastre dar si peste cateva sute sau mii de ani, cineva sa gaseasca blogul meu printre nenumaratele cai ale internetului si sa zambeasca, placandu-i ceea ce citeste. Imi pare bine de cunostinta!

Popular Posts

  • 1

    Model de plângere: Cruzime față de animale

    26 November, 2019
  • 2

    Salata de castravete amar cu mar si lamaie, ideala pentru inima si pancreas

    6 March, 2020
  • 3

    Retete cu mama mea – Ciorba de bureti

    9 May, 2013

Aboneaza-te la Noutati

Social Media

Facebook Instagram Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Snapchat

@2016 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top