Simt nevoia să introduc în alimentație cât mai multe legume, așa că, astăzi am gătit paste cu toate legumele pe care le aveam în casă.
Am avut așa
Ingrediente
Penne barilla
Baby spanac
Valeriana
1 ceapa
2 căpaățâni usturoi
Rosii cherry
Anghinare – 1 buc
Câțiva creveți decongelați
Parmezan
Am curățat anghinarea, nu foarte bine după cum aveam să îmi dau seama mai tarziu, dar asta este prima dată cand pregătesc anghinare, așa că, voi proceda mai bine data viitoare și am pus-o la fiert in apa cu puțină sare.
Am fiert pastele al dente, 11 minute, asa cum arată pe cutie. Am înțeles că doar asa sunt sănătoase.
Am pus ulei de măsline în tigaie și am călit în el o ceapa micuță și usturoiul. Am pus un pic din apa în care a fiert anghinarea și le-am lasat să se înnăbușe.
Ceapa și usturoiul sunt ecologice, plantate de noi la plantația noastră, Lia , și mă bucură imens că știu ce mâncăm.
Am adăugat roșiile cherry tăiate în 4 și creveții, am adăugat un pic de sare, piper măcinat, boia dulce afumată ( doar din asta aveam în casă) și le-am lasat sa fiarba un piculeț în vin alb și apa în care a fiert anghinarea.
Mi s-a părut fabulos că anghinarea, pe care o consumam ca medicament sau ceai, o pot găti acum si am folosit apa în care am fiert-o avand senzația că se transferă în tigaie o dată cu ea, toata sănătatea pe care o poate oferi anghinarea. Ca un copil.
După ce s-au fiert binișor, am adăugat spanacul și valeriana verde, am adăugat apoi frunzele de anghinare fierte, smântâna lichidă, parmezanul dat prin răzătoare, le-am lasat un pic să se amestece bine toate aromele. Am gustat să văd dacă mai trebuie adăugat ceva sare și am pus pastele.
Am mai lăsat două minute si am oprit focul.
Am servit cu parmezan ras pe deasupra, o nebunie!
Vă recomand și vouă, neapărat alături de un pahar de vin alb 🙂