Printre Picaturi
  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Politica
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact

Printre Picaturi

  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Politica
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact
D'ale melePastePrintre picaturi

Paste cu creveti, spanac si anghinare

written by admin 6 February, 2024
Paste cu creveti, spanac si anghinare

Simt nevoia să introduc în alimentație cât mai multe legume, așa că, astăzi am gătit paste cu toate legumele pe care le aveam în casă.

Am avut așa

Ingrediente

Penne barilla

Baby spanac

Valeriana

1 ceapa

2 căpaățâni usturoi

Rosii cherry

Anghinare – 1 buc

Câțiva creveți decongelați

Parmezan

Am curățat anghinarea, nu foarte bine după cum aveam să îmi dau seama mai tarziu, dar asta este prima dată cand pregătesc anghinare, așa că, voi proceda mai bine data viitoare și am pus-o la fiert in apa cu puțină sare.

Am fiert pastele al dente, 11 minute, asa cum arată pe cutie. Am înțeles că doar asa sunt sănătoase.

Am pus ulei de măsline în tigaie și am călit în el o ceapa micuță și usturoiul. Am pus un pic din apa în care a fiert anghinarea și le-am lasat să se înnăbușe.

Ceapa și usturoiul sunt ecologice, plantate de noi la plantația noastră, Lia , și mă bucură imens că știu ce mâncăm.

Am adăugat roșiile cherry tăiate în 4 și creveții, am adăugat un pic de sare, piper măcinat, boia dulce afumată ( doar din asta aveam în casă) și le-am lasat sa fiarba un piculeț în vin alb și apa în care a fiert anghinarea.

Mi s-a părut fabulos că anghinarea, pe care o consumam ca medicament sau ceai, o pot găti acum si am folosit apa în care am fiert-o avand senzația că se transferă în tigaie o dată cu ea, toata sănătatea pe care o poate oferi anghinarea. Ca un copil.

După ce s-au fiert binișor, am adăugat spanacul și valeriana verde, am adăugat apoi frunzele de anghinare fierte, smântâna lichidă, parmezanul dat prin răzătoare, le-am lasat un pic să se amestece bine toate aromele. Am gustat să văd dacă mai trebuie adăugat ceva sare și am pus pastele.

Am mai lăsat două minute si am oprit focul.

Am servit cu parmezan ras pe deasupra, o nebunie!

Vă recomand și vouă, neapărat alături de un pahar de vin alb 🙂

 

 

0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
admin

previous post
De ziua ta
next post
Prima mea bicicleta este una Senior

You may also like

Viata … cum e ea

20 November, 2018

10 August 2018 – pentru mine

18 September, 2018

Prima mea bicicleta este una Senior

3 July, 2024

Prima postare

18 August, 2018

Cum as fi reconstruit eu tara in pandemie

24 April, 2020

Doneaza-ti pauza de pranz

9 October, 2018

Dulceata de castravete amar – momordica charantia

2 March, 2020

Food waste

11 October, 2018

De ce nu reacționăm?

7 July, 2023

De ziua ta

23 January, 2024

Leave a Comment Cancel Reply

Facebook

 

aboneaza-te la noutati

Ultimele Articole

  • Supă cremă de usturoi

    15 February, 2025
  • Ardei copt cu branza de oaie veche

    7 February, 2025
  • Mănăstirea Plumbuita – București

    7 January, 2025
  • Unde mâncăm ceva bun în Ploiești

    6 January, 2025
  • Mica inimioara

    21 July, 2024

About Me

banner
Sunt o persoana complicata si simpla in acelasi timp. Cu foarte multe lucruri de facut si prea putin timp in care sa le fac, Imi plac piscile si calatoriile si il iubesc pe Mos Craciun. Pe sotul meu si mai mult. Imi place sa citesc si sa scriu. Sper ca si in zilele noastre dar si peste cateva sute sau mii de ani, cineva sa gaseasca blogul meu printre nenumaratele cai ale internetului si sa zambeasca, placandu-i ceea ce citeste. Imi pare bine de cunostinta!

Popular Posts

  • 1

    Model de plângere: Cruzime față de animale

    26 November, 2019
  • 2

    Salata de castravete amar cu mar si lamaie, ideala pentru inima si pancreas

    6 March, 2020
  • 3

    Retete cu mama mea – Ciorba de bureti

    9 May, 2013

Aboneaza-te la Noutati

Social Media

Facebook Instagram Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Snapchat

@2016 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top