Am vrut sa fac de Paste ceva deosebit si, desi nu le am mai deloc cu dulciurile, tot incerc.
Am vazut pe net o reteta si arata superb asa ca, m-am hotarat sa incerc si eu si mi-a iesit ceva minunat, tortulet Cuib.
Ingrediente
7 oua
180g zahar
150g faina
30g cacao
ciocolata pentru topit
bete de ciocolata si oua colorate pentru decor
Mod de preparare:
Se bat ouale spuma cu zaharul cu mixerul, apoi se adauga faina si se amesteca cu o paleta, nu cu mixerul. Se adauga cacao, se amesteca tot cu paleta, apoi se toarna tot amestecul intr-o tava pentru copt, rotunda. In tava, am pus in prealabil, foaie de copt. Tava se baga la cuptor pentru circa 30 min.
Se scoate de la cuptor si se lasa blatul un pic sa se raceasca. Cu un castronas mic sau un pahar, taiati pe contur, faceti un gol in mijloc si scoateti blatul.
Ciocolata se topeste. Puteti folosi orice tip de ciocolata doriti. Eu am folosit un amestec de ciocolata cu lapte si o ciocolata neagra de la Nestle – Nestle Dessert Noir. Se pune ciocolata topita in golul creat in mijlocul blatului si de acolo, se arunca pe tort, astfel incat, sa avem si mijlocul si restul tortului, imbracat in ciocolata. In golul creat in mijloc, puteti pune oua colorate de ciocolata, iar restul tortului il imbracati in betisoarele de ciocolata, ce imita crengile si va arata ca un cuib.
Ca sa fac o paranteza, mi e nu mi-a iesit bun blatul, din pacate. Mi s-a parut prea moale si am adaugat faina. Cred ca am adaugat cam multa si a iesit foarte tare, nu a iesit pufos din pacate. O sa repet si va tin la curent.
Va doresc pofta buna !
Tort Cuib
previous post