Printre Picaturi
  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Poeziile mele
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact

Printre Picaturi

  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Poeziile mele
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact
Uncategorized

Gramajoara de cartofi cu parmezan

written by Steluta Stanica Munteanu 21 August, 2016
Gramajoara de cartofi cu parmezan

Gramajoara de cartofi cu parmezan

Ma gandeam astazi ce sa fac bun si sa ia foarte putin timp si mi-am adus aminte de reteta asta vazuta pe Tasty. Asa ca, mi-a trebuit sa cumpar doar smantana lichida si gata, am inceput:

Ingrediente
cartofi
smantana pentru gatit
parmezan ( sau branza, cascaval, etc)
usturoi pudra
sare
piper

Mod de preparare
Mai inainte de orice, am dat drumul la cuptor, ca sa se incalzeasca ( de obicei, uit ). Si am pus untul la topit.
Se taie cartofii feliute subtiri. Trebuie sa aveti o tava, o sa vedeti in filmuletul original cum arata, eu am avut una pentru briose, dar nu a fost buna, cupele fiind prea lungi si subtiri. Ar fi fost buna o tava cu aceste cupe mai mici si mai largute, ca sa incapa felia de cartof mai bine.
In sfarsit, am fost bucuroasa, ca o am pe asta la indemana si am pregatit felul acesta in ea.

 
Am spreiat tava cu ulei ca sa fie cat mai uniform si mai bine distribuit, 
Am taiat cartofii feliute subtiri,

Evident ca mama, nemultumita de feliile mele de cartorf, a tinut sa imi arate exact cum se procedeaza, 🙂

Peste feliile de cartofi, am turnat untul topit, cascavalul ras, apoi sare, piper proaspat macinat, parmezan dat prin razatoare si smantana pentru gatit.

Am amestecat bine, bine si am pus feliutele una peste alta, gramajoara, in tava unsa cu ulei,

Am strecurat acolo si amestecul de smantana lichida si parmezan. Am bagat la cuptor pentru circa o ora. Am servit cu smantana si friptura la gratar. Daca vreti, puteti scoate friptura din ecuatie. Sunt foarte gustosi, aspectuosi, dar mai ales gustosi si usor de facut.

Inainte de a le scoate din tava, am aranjat un pic, cu un cutit gramajoarele ca sa le pot scoate. Le-am scos cu o lingura. Pentru ca au fost prea inalte, si am pus si smantana lichida cam multa, gramajoarele mele se cam prabuseau, dar au fost si unele care au stat in picioare:).
De asta, ar fi bine sa aveti o tava in care sa puteti face gramajoarele mai scurte, cu felia mai mare de cartof, asa, nu se mai prabusesc..

Am gasit reteta pe Tasty, dupa cum va spuneam la inceput, aveti linkul aici: Cartofi cu parmezan

Va doresc pofta buna

cartofi cu branza la cuptorcartofi cu branza si smantana la cuptorcartofi la cuptorparmezan
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Steluta Stanica Munteanu

previous post
Pui cu Maggi Ideea zilei – Picant
next post
Gatind cu mama mea – Chec

You may also like

Reinventează tradiționala pască, cu un cheesecake austriac

3 May, 2016

Aperitiv cu rosii, branza veche si salam uscat

16 March, 2016

Pui pe gratar

14 November, 2016

Ciuperci la gratar

17 April, 2016

Sos de ardei cu mustar si miere 2

2 October, 2016

Lasagna cu pui si sos Alfredo

30 January, 2017

Piri Piri pork belly by Jamie

29 March, 2016

Paste cu carne si sos pesto

16 March, 2016

Frigarui in portocala

14 April, 2016

Pizza facuta in casa

6 May, 2016

Leave a Comment Cancel Reply

Facebook

 

aboneaza-te la noutati

Ultimele Articole

  • Nu o sa uit niciodata

    2 June, 2023
  • Ce poveste ai scrie

    22 April, 2023
  • Gatind cu mama mea – Drob

    14 April, 2023
  • Astazi este si ziua ta

    9 April, 2023
  • Miere cu turmeric – mierea de aur

    26 March, 2023
  • Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Rapita #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Comana
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Comana
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Alaturi de multi oameni buni, plantam in Rezervatia naturala Comana: stejar, sanger, mar, par, frasin. #printrepicaturi
  • Comana #printrepicaturi

About Me

banner
Sunt o persoana complicata si simpla in acelasi timp. Cu foarte multe lucruri de facut si prea putin timp in care sa le fac, Imi plac piscile si calatoriile si il iubesc pe Mos Craciun. Pe sotul meu si mai mult. Imi place sa citesc si sa scriu. Sper ca si in zilele noastre dar si peste cateva sute sau mii de ani, cineva sa gaseasca blogul meu printre nenumaratele cai ale internetului si sa zambeasca, placandu-i ceea ce citeste. Imi pare bine de cunostinta!

Popular Posts

  • 1

    Model de plângere: Cruzime față de animale

    26 November, 2019
  • 2

    Salata de castravete amar cu mar si lamaie, ideala pentru inima si pancreas

    6 March, 2020
  • 3

    Retete cu mama mea – Ciorba de bureti

    9 May, 2013

Aboneaza-te la Noutati

Social Media

Facebook Instagram Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Snapchat

@2016 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top