Ingrediente:
4-5 cartofi
1 muschiulet de porc (de cca 500 gr)
1 lingura ierburi provence (Este un amestec de ierburi aromate continand in principal cimbru, rozmarin, maghiran, dafin, busuioc si levantica. Se foloseste in tocanitele de carne sau legume sau cand prajim carnea, fiindca au o aroma foarte placuta. Se adauga la mancare in timpul prepararii pentru a-si elibera toata aroma, nu le adaugati la sfarsit.).
1 lingurita cu varf mustar
1 catel usturoi
sare, piper
7 linguri ulei
Mod de preparare:
Se spala si se taie cartofii.
Muschiuletul se unge cu restul de condiment. Se pune in tigaie (aveti grija ca varful subtire al muschiuletului sa il introduceti dedesubt, astfel incat sa obtineti o grosime cat mai uniforma;
– daca sunt facuti scoateti toata tava si o acoperiti cu folie de aluminiu. Lasati sa stea 10 minute.
– daca cartofii nu sunt gata inca, scoateti muschiuletul pe o farfurie si acoperiti-l cu folie de aluminiu; cartofii ii lasati in continuare la cuptor pana sunt facuti.
Taiati muschiuletul felii subtirele si asezati-le in mijlocul unui platou. In jur asezati cartofii copti.
Va doresc pofta buna!