Ingrediente:
peste
2 lamai
usturoi
ceapa
patrunjel
ulei de masline
boabe de mustar
oregano
doua foi de dafin,
sare,
piper
un pahar de vin alb,
pentru ca aveam in casa, am adaugat si broccoli
Se curata pestele, se freaca cu sare si ulei de masline pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora.
Se aseaza intr-o cratita lunga si se pune ceapa taiata felii subtiri, usturoiul, vinul alb, uleiul, foile de dafin, broccoli, piperul si sarea.
Se da la cuptor si se tine cam o ora si jumatate. Se unge din cind in cind cu sosul din cratita. Daca scade prea mult inainte de a fi pestele gata, se mai pune putina apa.
Intre timp, se pregateste sosul de lamaie astfel: se taie ceapa, usturoiul, patrunjelul si se amesteca cu putin ulei de masline, zeama de la cealalta lamaie, oregano si boabele de mustar.
Cand pestele este pe jumatate facut, se adauga sosul de lamaie si se mai da la cuptor circa 1o-15 min. Se scoate din cuptor, se asezoneaza cu patrunjel si se serveste cald alaturi de o garnitura.
Eu am facut drept garnitura, legume la cuptor ( cartofi, morcovi, broccoli ).
Pofta buna!
Pofta buna!