Ingrediente:
– o tavita de pipote si inimi (600-700 gr)
– 1 ardei gras galben
– 1 ardei gras rosu ( daca vreti, eu am folosit unul singur, galben )
– 2 cepe medii
– o capatana de usturoi
– 2 rosii
– 2 morcovi
– 3 linguri de pasta de tomate
– sare
– cimbru, busuioc
– 1/2 legatura de patrunjel
– 50 ml de ulei pentru prajit ( sau unt )
– o tavita de pipote si inimi (600-700 gr)
– 1 ardei gras galben
– 1 ardei gras rosu ( daca vreti, eu am folosit unul singur, galben )
– 2 cepe medii
– o capatana de usturoi
– 2 rosii
– 2 morcovi
– 3 linguri de pasta de tomate
– sare
– cimbru, busuioc
– 1/2 legatura de patrunjel
– 50 ml de ulei pentru prajit ( sau unt )
Pentru inceput, taiem ceapa, insa nu foarte marunt si o punem la calit in uleiul incins. O lasam la calit pana cand se face aurie si frumoasa.
Dupa ce ceapa se inmoaie, am pus morcovii taiati feliute si cateii de usturoi taiati marunt sau pisati, in functie de inspiratia de moment.
Amestecam bine si lasam legumele la calit inca 5 minute, dupa care adaugam si ardeii, taiati fidelute sau cubulete.
Dupa alte 5 minute este randul rosiilor taiate bucatele. Nu trebuie adaugata apa, pentru ca har Domnului lasa rosiile destula.
A venit si momentul sa punem pipotele si inimile spalate foarte bine si curatate in prealabil.
Amestecam bine si punem si pasta de tomate.
Daca vi se pare ca nu e destul sos, acum e momentul sa puneti 1/2 cana de apa. Lasam tocanita sa fiarba linistita, in suc propriu si spre sfarsit condimentam dupa gust cu sare, cimbru, busuioc si patrunjelul tocat marunt.
Timpul de preparare pt aceasta reteta nu ar trebui sa depaseasca o ora la foc mediu.
Reteta preluata de pe blogul Teo’s kitchen.
Pofta buna!