Astazi am fost intr-o excursie de o zi in care mergem mai des, traseul Bucuresti – Manastirea Ghighiu-Bucuresti. Pentru ca am fost cu mai multi membri ai familiei am hotarat ca dupa vizita la manastire sa luam apa sfintita, sa mergem in Ploiesti sa mancam ceva inainte de intoarcerea in Bucuresti. Asa ca, traseul de astazi a inclus si Ploiestiul dupa Ghighiu.
Am ales sa mergem la un restaurant cu specific grecesc pentru ca am vazut ca are in meniu si mancare „verde”, cum ii spun eu. Adica si optiuni destul de interesante pentru o masa mai usoara dupa sarbatori.
Taverna Greceasca Dionysos a fost chiar pe masura asteptarilor. O taverna cocheta, usor de gasit si cu mancare foarte buna. Ne-am luat chiftele de dovlecei, platou cald care a continut si placinte cu spanac, chiftelute din dovlecei, chiftelute din branza, zuchinni pane. Eu mi-am luat o portie delicioasa de ardei iute la gratar care s-a completat super bine cu chiftelutele de dovlecei. S-au mai comandat si mixed grill sau pulpa de miel la cuptor. Toate foarte gustoase.
Surpriza zilei a sosit cand am fost serviti cu o ciorbita de pui cu legume din partea casei.
Ca sa fie experienta completa, am gustat si Kataifi si Portokalopita , extraordinar de bune.
Va recomand taverna. Noi am sunat inainte sa rezervam o masa ceea ce va recomand si voua, pentru ca, desi noi am ajuns devreme, la scurt timp dupa ce am ajuns noi, taverna s-a umplut.
Site-ul tavernei este aici: https://www.tavernagreceasca-dionysos.ro/
si puteti consulta meniul aici: https://www.tavernagreceasca-dionysos.ro/menus
Va arat cateva poze. La desert, arata atat de bine incat am reusit sa facem o poza, fix inainte sa il terminam.