Printre Picaturi
  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Politica
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact

Printre Picaturi

  • Acasa
  • Bucataria mea
    • Castravete amar
    • Mancarica
      • Mic Dejun
      • Aperitive
      • Supe/ciorbe
      • Feluri de baza
      • De post
      • Dulciuri
    • Sosuri
    • Traditionale
      • Craciun
      • Paste
      • Revelion
      • Lasatul secului
      • Dulceturi
      • Muraturi
    • Bauturi
      • De baut
      • Cafele
    • Gatind cu mama mea
    • Diete
    • Bunatate pentru sanatate
    • Musafiri
  • Calatorie si gastronomie
  • D’ale mele
    • Printre picaturi
    • Evenimente
    • Excursii de o zi
    • Casa si Gradina
    • Toalete
    • Recomand
    • Ucraina / Ukraine
    • Sa ne ajutam pe timp de pandemie
      • La cine sunam pentru ajutor
      • Cumparaturi pe internet
  • D’ale lui Costica
    • Cabinete veterinare
    • Frumusete
    • Hrana animalute
    • Animale si copii
    • Raiul animalelor
    • Costica & Co
  • Politica
  • Shop
  • Despre mine
  • Contact
Alte Retete

Inele de calamar à la grec

written by Steluta Stanica Munteanu 16 August, 2012
Inele de calamar à la grec
Inele de calamar à la grec
Ingrediente: calamar, faina, maioneza, patrunjel, smantana, ulei, usturoi 

Portii: 4
Timp de preparare: ~30 de minute
Ingrediente:
1 kilogram inele de calamar (proaspete sau congelate), sau cate vreti voi
200 de grame de faina
1 lamaie
4 linguri de maioneza
1 lingura de smantana
2-3 catei de usturoi
1 lingura de patrunjel tocat
sare
piper
Preparare:
1. Curatati si zdrobiţi usturoiul. Frecaţi-l cu sare pana obtineti o pasta.
2. Extrageti sucul de lamaie.
3. Amestecaţi maioneza cu pasta de usturoi, smantana, patrunjelul tocat, sare, piper şi zeama de lamaie dupa gust.
4. Incingeti uleiul la temperatura medie.
5. Scurgeti inelele de calamar.
6. Treceţi inelele de calamar prin ou si faina si puneti-le intr-o strecuratoare pentru a scapa de excesul de faina.
7. Prajiti inele de calamar pana devin aurii la suprafata.
Uleiul trebuie sa fie incins. Pentru a se pastra calamarul moale la interior, inelele se prajesc cam 2-3 minute.
8. Scoateti inele de calamar pe un servet de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
9. Presarati putina sare pe inelele de calamar.
Inelele de calamar se servesc cu maioneza de usturoi şi salata proaspata.

 

 Va puteti rasfata dupa atata treaba, cu un pahar de martini 🙂

Pofta buna!

Uncategorized
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Steluta Stanica Munteanu

previous post
Frigarui de fructe
next post
Pulpa de curcan la cuptor

You may also like

Bulete de orez

8 August, 2012

Jacobs te trimite din nou in vacanta, sau...

20 February, 2016

Peperonata cu vrabioara de vitel

25 August, 2012

Cartofi taranesti cu kaiser si cascaval

6 June, 2014

Penne cu ton

13 August, 2013

Lasagna

13 June, 2013

Mamaliga prajita cu branza

11 March, 2014

Muschiulet de porc cu cartofi, la cuptor

25 March, 2014

Ziua in care m-am hotarat sa renunt definitiv...

28 January, 2015

Gatind pentru prieteni – Mancare de spanac cu...

17 October, 2013

Leave a Comment Cancel Reply

Facebook

 

aboneaza-te la noutati

Ultimele Articole

  • Iubesc Sinaia

    9 August, 2025
  • Supă cremă de usturoi

    15 February, 2025
  • Ardei copt cu branza de oaie veche

    7 February, 2025
  • Mănăstirea Plumbuita – București

    7 January, 2025
  • Unde mâncăm ceva bun în Ploiești

    6 January, 2025

About Me

banner
Sunt o persoana complicata si simpla in acelasi timp. Cu foarte multe lucruri de facut si prea putin timp in care sa le fac, Imi plac piscile si calatoriile si il iubesc pe Mos Craciun. Pe sotul meu si mai mult. Imi place sa citesc si sa scriu. Sper ca si in zilele noastre dar si peste cateva sute sau mii de ani, cineva sa gaseasca blogul meu printre nenumaratele cai ale internetului si sa zambeasca, placandu-i ceea ce citeste. Imi pare bine de cunostinta!

Popular Posts

  • 1

    Model de plângere: Cruzime față de animale

    26 November, 2019
  • 2

    Salata de castravete amar cu mar si lamaie, ideala pentru inima si pancreas

    6 March, 2020
  • 3

    Retete cu mama mea – Ciorba de bureti

    9 May, 2013

Aboneaza-te la Noutati

Social Media

Facebook Instagram Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Snapchat

@2016 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top