Sos ratatouille cu friptura la gratar
Ingrediente:
2-3 dovlecei
1 vanata
3 rosii
2-3 ardei grasi / kapia
usturoi
cateva rosii cherry ( eu nu am avut si am folosit o conserva cu rosii intregi care au un gust dulce, ceea ce se vrea prin adugarea de rosii cherry )
carne pentru friptura
1/2 ardei iute
sare
piper
Mod de preparare:
Am taiat carnea feliute si am pus-o deoparte ca sa o fac pe gratar la final ( sa fie calda).
Am calit fiecare leguma separat:
Am taiat ardeiul gras rondele si l-am pus la calit cu cativa stropi de ulei si putina sare.
Am taiat dovlecelul, am presarat peste el sare si piper si apoi l-am calit in putin ulei
Am taiat vanata, am presare peste ea sare si putin piper si am calit-o si pe ea, tot separat. La vanata am adaugat si f putine feliute de ardei iute.
Am curatat rosiile coapte, si le-am taiat bucatele. Am scos din conserva si rosiile intregi si le-am taiat si pe ele bucatele, apoi am taiat ceapa si usturoiul. Le-am pus pe toate pe foc si am pus peste ele apa.
Am adaugat peste sos putin busuoic. Am stins focul si am adaugat treptat, toate legumele calite anterior.