
Deoarece socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, sau cea din targ, nu merge cu cea de acasa, astazi am ajuns sa fac ceva neasteptat: sa pregatesc Kiwano cu iaurt si cereale. Stiu ca nu pare deosebit, dar anul asta am ajuns atat de rar sa pregatesc ceva, incat mai aveam un pic si ma prindea Mos Craciun ca nu mai stiu unde este bucataria. Buun.
Ca sa fu corecta, am mai pregatit o data kiwano cu cereale, dar am fost atat de grabita si l-am facut si l-am si mancat atat de repede, incat nu mai stiam sigur daca am visat sau chiar am pregatit. Noroc ca am gasit o poza ( am gasit deci timp sa fac si o poza) si asa mi-am dat seama ca a fost reala treaba.

De ce povestesc despre cele doua pregatiri? Pentru ca, evident, am preparat reteta diferit.
Ingrediente
Kiwano
Iaurtul preferat sau lapte (mie nu imi plac cerelalele cu lapte, le prefer cu iaurt)
Cerealele preferate
Mod de preparare
Am spalat bine kiwano, l-am taiat in jumatate, am scos iaurtul in bol, am pus un strat de cereale, un strat de kiwano, apoi iarasi iaurt, iarasi cereale , iarasi kiwano …
Pentru ca mie imi plac foarte mult strugurii, data trecuta am pus si boabe de struguri si albi si negri in amestecul asta. Puteti adauga orice alte fructe va plac. Eu astazi nu am mai avut struguri din pacate, iar blogul meu are o defectiune aici, in back office si de abia scriu.
Stiu, nu are legatura cu reteta, singura legatura, este ca nu mai imi vine sa scriu fiind el atat de defect si baiatul ala de la it care mi l-a facut, nu mai vrea sa mi-l repare. L-am suparat cu ceva, nu stiu
Pam pam
Pofta buna daca va hotarati sa faceti reteta asta. Este super buna la gust si contine o adevarata explozie de vitamine si .. va povestesc in postare la final despre kiwano.










Da, este o reteta foarte complicata, nu stiu daca reusiti sa o preparati, de asta am zis sa si postez ca sa fie clar cum se face.

Inceputul clar este ca trebuie sa va cumparati ingredientele, iar kiwano ecologic gasiti la noi in pagina fermei noastre, Lia: https://www.facebook.com/Lia-din-ferma-in-farfurie-105603188404974
Ne gasiti si pe WhatsApp la nr 0727.530.003 sau sms. Pret Kiwano verde sau copt – 5 lei/buc
Asa cum am promis, sa va povestesc cate ceva despre kiwano:
“In unele ţări, kiwano este cultivat ca legumă. Datorită aromei sale şi originii tropicale, este însă cel mai adesea considerat un fruct. Kiwano este lung şi acoperit cu ţepi. Coaja este verde sau portocalie cu pete deschise. Înăuntru veţi găsi pulpa fructului, răcoritoare, verde şi galbenă, cu o mulţime de seminţe. Cel mai adesea, fructul este consumat crud, având un gust asemănător cu kiwi, pepenele galben şi castravetele si un miros de banane. Kiwano poate fi folosit în salate, deserturi, la mâncărurile cu peşte şi fructe de mare. Are un gust extraordinar şi este hipocaloric. Fructul se poate păstra la temperatura camerei până la jumătate de an. Se poate folosi şi ca obiect de decor. Poate fi îngheţat, uscat, însă nu trebuie ţinut în frigider. Coaja se poate folosi ca ornament pe platouri.
Kiwano este 90% apă. Aşadar, este excelent pentru potolirea setei şi ca supliment alimentar.”
Nutrienți în Kiwano
Kiwano conține o mulțime de vitamine și minerale esențiale. Este bogat în apă și are un conținut scăzut de calorii. Fructul Kiwano conține următorii nutrienți:
Proteină
Vitamina C
Vitamina A
Vitamina B6
Magneziu
Fier
Fosfor
Zinc
Potasiu
Calciu
Fructul conține antioxidanți vitamina C, vitamina A, zinc și luteină. Semințele conțin antioxidanți a-tocoferol și β-tocoferol, care sunt forme organice de vitamina E.
Potrivit studiilor, împreună, acești nutrienți joacă un rol în reducerea inflamației și prevenirea bolilor cronice, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și anumite tipuri de cancer.
Mai mult, semințele comestibile găsite în pulpa fructului oferă vitamina E – un alt nutrient cu proprietăți antioxidante.
Cum îți poate îmbunătăți Kiwano sănătatea
Nutrienții și antioxidanții găsiți în Kiwano oferă numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv:
Întărește funcția sistemului imunitar. A-tocoferolul este un antioxidant de care corpul dumneavoastră are nevoie pentru a funcționa așa cum ar trebui și pentru a rămâne sănătos. Întărește funcția sistemului imunitar și împiedică organismul să formeze cheaguri de sânge. De asemenea, ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de substanțe chimice foarte reactive numite radicali liberi.
Previne anemia cu deficit de fier. Fierul ajută organismul să producă hemoglobină, care este o proteină din celulele roșii din sânge. Acesta transportă oxigenul din plămâni către toate părțile corpului. Corpul tău folosește fier pentru a produce mioglobină, care este o proteină care furnizează oxigen mușchilor tăi. Fierul găsit în kiwano și alte surse de plante este fier nonhem. Se absoarbe mai bine atunci când îl mănânci cu alimente care conțin vitamina C, pe care o are și kiwano.
Previne pierderea electroliților. Electroliții din kiwano ajută celulele să funcționeze așa cum ar trebui. Electroliții, care sunt minerale esențiale, cum ar fi calciul, sodiul și potasiul, vă ajută nervii și mușchii să funcționeze. Un dezechilibru de electroliți poate cauza perturbări în funcțiile normale ale corpului și poate duce la condiții care pun viața în pericol.
Îți protejează inima. Kiwano este o sursă bogată de magneziu și potasiu, care joacă un rol important în funcționarea inimii tale. Magneziul poate ajuta la prevenirea și tratarea bolilor de inimă și la reglarea tensiunii arteriale. Nivelurile scăzute de magneziu au fost asociate cu boli de inimă și insuficiență cardiacă. Aceste minerale pot reduce inflamația si pot preveni acumularea plăcii arteriale.
Menține sănătatea cerebrală
Pepenele cu coarne sau castravetele Kiwano conține magneziu și zinc – două minerale care sunt strâns legate de sănătatea mintală și de întreținerea funcției creierului. Atât magneziul, cât și zincul sunt implicate în producerea de neurotransmițători care reglează starea de spirit, iar carenețele sunt legate de unele tulburări legate de dispoziție, cum ar fi depresia și anxietatea. Un studiu a evaluat utilizarea magneziului pentru tratarea depresiei ușoare și a tulburărilor de anxietate la 126 de persoane. Cei care au primit magneziu au raportat îmbunătățiri semnificative ale simptomelor.
Puternic hidratant
Apa nu este suficientă pentru o hidratare eficientă. Electroliții – cum ar fi potasiul, magneziul și sodiul – sunt, de asemenea, necesari pentru menținerea stării de hidratare corespunzătoare, arată studiile. Pepenele Kiwano este alcătuit din aproximativ 88% apă și care conține carbohidrați și electroliți este util pentru creșterea hidratării. Un fruct precum pepenele kiwano într-o zi fierbinte de vară sau după un exercițiu intens vă poate ajuta să vă mențineți alimentat și bine hidratat pe tot parcursul zilei.
Sprijină sănătatea oaselor: pepenele galben Kiwano oferă substanțe nutritive care susțin remodelarea oaselor și menținerea rezistenței oaselor, inclusiv magneziu, vitamina C și zinc.
Menține pielea sănătoasă: vitamina C și apa din pepenele kiwano pot sprijini producția de colagen, vindecarea rănilor și protecția împotriva daunelor provocate de soare.
Cum se consumă Kiwano
Chiar dacă aspectul pepenelui Kiwano nu este unul foarte apetisant, în țările din care este originar se mănâncă atât coaja, cât și conținutul fructului. Dacă sunteți suficient de îndrăzneț să mâncați coaja, asigurați-vă că ați tăiat mai întâi vârfurile ascuțite. Înainte de a fi copt, fructul este verde închis, dar pe măsură ce se coace, capătă o nuanță cremoasă de portocaliu. Aroma pepenelui kiwano este blândă și ușor dulce. Are un gust similar cu ruda sa apropiată, castravetele. Când este foarte copt, este posibil să puteți detecta și un indiciu de aromă de banane.
Cea mai simplă modalitate de a mânca un pepene kiwano este să îl tăiați în felii și să scoateți pulpa direct din coajă.
Unii oameni adaugă puțină sare sau zahăr pentru a-i spori aroma.
Poate fi consumat proaspăt sau gătit.
Cu asta sper ca v-am convins sa introduceti in alimentatie kiwano.
Pofta buna!